ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2013 15:43:27

Destruktor

Destruktor

List z vězení XIX.

Ministr Leoš Heger mi byl jednou věcí sympatický. Před svým nástupem do funkce všude prohlašoval, že zdravotnictví nepotřebuje revoluci, ale stabilitu. Mluvil mi z duše.

Jako Julínek

Bohužel rozpor jeho slov a skutků je dramatický. Od ministra Julínka se spíš liší vnější formou než obsahem. Výrazně zvýšil některé Julínkovy poplatky, třeba za den v nemocnici. Umanutě chce zpoplatnit základní stomatologickou péči. Je smutným faktem, že budou desetitisíce lidí, kteří nebudou mít na plombu za 500 Kč. Dodnes jsem nepochopil motiv prodloužení dojezdového času záchranky z 15 na 20 minut.

Cílem je chaos

Ministr Heger protlačil Julínkovy zákony zbytečně překopávající ustálené pojmosloví, snad z důvodu, aby se něco dělo a vyhovující měnilo. Je přeci málo chaosu. Ruku v ruce s tím chtěl všechny lékaře podrobit zbytečnému pobíhání po úřadech s cílem jejich nové registrace, což mu naštěstí zatrhl Ústavní soud. Tak alespoň zdvojil již existující registr lékařů. Každý chápe, že jeden nestačí.

Zrušit co funguje

V loňském roce vyhlásil válku nemocnicím a přes pojišťovny chtěl zrušit tisíce lůžek. Asi proto, že byl dlouho klid. Nakonec si to rozmyslel, ono by to nemělo prý žádný efekt, což na začátku netušil. Pro příští rok chce stejnému cvičení vystavit všechny ambulance a jejich pacienty. Je potřeba je trochu postrašit, aby zapomněli, že lékařům platí méně a naopak pacienti ze svého platí více. Nakonec budou šťastní, že lékaře nenechal velkomyslně pracovat a pacientům nezavřel jejich ordinaci. Všichni budou rádi, jak je pan ministr hodný člověk. Všem unikne, že jen tak mimoděk a bez vysvětlení snížil řadě lékařských oborů ceny jejich výkonů. Paradoxně jde o obory, které nebyly nikdy přepláceny.

Dodržovat smlouvy? Proč?

Za vše mluví, že ministr podepsal s lékaři dohodu o růstu platů zdravotníků a nyní ji zcela nepokrytě porušuje. Prostě pravicový politik se vším všudy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama