Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2013 19:20:20

Naivita, lidská blbost anebo prostě vypočítavost?

 Naivita, lidská blbost anebo prostě vypočítavost?

Paní radní pro školství byla jen učitelka, komunistická učitelka. Radní pro rozvoj venkova a životní prostředí byl ale rezident Stb, komunistický rezident Stb. Ten, kdo má nahradit odstoupivší radní pro školství, byl prý dokonce prokurátor...

Paní radní pro školství byla jen učitelka, komunistická učitelka. Radní pro rozvoj venkova a životní prostředí  byl ale rezident Stb, komunistický rezident Stb. Ten, kdo má nahradit odstoupivší radní pro školství, byl prý dokonce prokurátor, komunistický prokurátor. Výmysl? Ne, pouhá jihočeská realita. A hejtman se tomu najednou diví a tváří se, že nic takového nevěděl, že nic takového netušil.

Vyčítat některým členům KSČM jejich aktivní minulost nemá smysl. Prostě byli tím, čím byli a není důvod se nad tím nějak podivovat. Domnívat se, že byli něčím jiným, než čím byli, může snad jen totální trotl. Prostě byla taková doba a každý ji prožíval po svém. Někdo ve vzdoru, někdo se přizpůsobil, někdo se uzavřel do sebe, jiný odešel daleko od domova, jiný to hbitě využíval. Takže divit se najednou, že někdo byl takový či makový, je výrazem buď hlouposti nebo vypočítavosti, že to snad nepraskne. Ale ono to prasklo. Každý z nás, kdo v té době před listopadem byl ve věku, kdy měl schopnost si zvolit svoji cestu, si ji prostě zvolil a šel po ní. Taková byla doba a je absurdní se něčemu z toho nyní divit. Co ale rozhodně nelze komunistům upřít – těm, kteří zůstali věrni své politické ideologii, je to, že jsou ve svých postojích konzistentní a v podstatě čitelní a předvídatelní.

Co teď udělá jihočeský vítěz krajských voleb? Nejprve to v minulém volebním období rozehrál s modrými, teď pro změnu s červenými. Kdo bude další na řadě, až vyhodnotí současnou situaci jako neúnosnou? Vymění zase partnera anebo to odpíská a uvolní místo jiným? Asi málo pravděpodobné – ona totiž  moc chutná, o tom psal již Ladislav Mňačko. Takže Jihočeši, máte se nač těšit. Tak jako tak.

Miroslav Krejča

únor 2013

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama