Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2013 10:17:00

Miloš Zeman měl pravdu

Miloš Zeman měl pravdu

Už v průběhu prezidentského proslovu účastníci inaugurace zatleskali Milošovi Zemanovi. Reagovali tak na jeho slova o novinářích, kteří manipulují veřejným míněním.

  Jsem opravdu potěšen, že tato slova nový prezident pronesl. Už záhy při rozhovoru ČT s předsedou KSČM se ukázala oprávněnost tohoto tvrzení. Moderátor Železný byl učebnicovou ukázkou člověka, o kterém Zeman mluvil. Neodpustil si poznámku o neústavnosti socialismu. Prvně bych chtěl připomenout definici socialismu v dokumentech KSČM jako „demokratickou společnost svobodných, rovnoprávných občanů, společnost politicky a hospodářsky pluralitní, postavená na maximální občanské samosprávě, prosperující a sociálně spravedlivá, pečující o zachování a zlepšování životního prostředí, zabezpečující lidem důstojnou životní úroveň a prosazující bezpečnost a mír“. Už vůbec nepochybuju o tom, že pokud by bylo na práci či dokumentech KSČM shledáno něco protiústavního, okamžitě by vláda podala návrh na zákaz činnosti této demokraticky zvolené strany. Snah o tento krok už bylo několik, ale právníci ani politologové neshledali důvody, proč by KSČM měla být zakázána. Moderátor Železný je ale zajisté vynikajícím odborníkem na teorii státu, a tak pokud má důkazy o tom, že KSČM porušuje zákony této země, nechť učiní právní kroky. Je to jeho občanská povinnost.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama