Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2013 11:53:17

Nikdo je nechce a nikdo je nepotřebuje - sKarty

Nikdo je nechce a nikdo je nepotřebuje - sKarty

Nikdo je nechce a nikdo je nepotřebuje - sKarty. Ne, to bych nebyl přesný. Někdo je přeci jenom chce. Chce je TOP 09. Bojuje za ně na vládě jako lev. Až člověka napadne otázka - na co je vlastně potřebuje?

 Aby se zakrylo, že projekt sKaret realizovaný ministerstvem práce a sociálních věcí pod vedením ministrů TOP 09 je jeden velký tunel nebo přinejmenším diletanství? Nebo aby stát nemusel platit České spořitelně kompenzace, protože její investice do karet zdaleka převýšily očekávané a nenaplněné zisky? A tím by vznikla, a ona jistě bude, obrovská škoda státu.

Poslední jednání vlády zasadilo sKartám sice ránu do vazu, ale ještě ne smrtelnou. Po předchozích tanečcích vlády – karty ano, karty ne, otočka, karty možná, karty jinak – odmítla vláda ministryni Müllerovou, která přišla s návrhem k čemu by karty vlastně mohly sloužit. Jako průkazka! Setsakramentsky drahá průkazka!

V rozhovoru pro Hospodářské noviny dokonce označil premiér Nečas sKarty za třikrát předražené a za snahou zabránit jejich zrušení vidí buď politickou ješitnost lidí v TOP 09 nebo nějaké skryté zájmy lidí, kteří na sKartách chtěli vydělat. “A nebo to mohou být obavy z toho, že když tento projekt rozjeli a teď by ho zrušili, tak by případné kompenzace České spořitelně mohli vzít někteří hyperaktivní podplukovníci či plukovníci jako velmi dobrou záminku k  trestnímu stíhání,” řekl taky HN Nečas. Teď mě napadá - není on Petr Nečas (ODS) zcela náhodou členem vlády? Není on dokonce jejím premiérem? Kde byl když vláda sKarty schvalovala? A proč přišel na to, že jsou předražené, až teď?

Projekt sKarta nesplnil ani jeden z důvodů, proč byl vlastně zaveden. Komplikuje život těm, kteří jsou na finanční podpoře státu závislí, nehledě na to, že je nepřípustným zásahem do občanských práv a svobod. S okamžitou platností by měl být tedy tento ostudný projekt zvaný sKarta zastaven. ČSSD proto vyzývá poslance ODS a TOP 09 hlasovat pro návrh Senátu, kterým by byly sKarty definitivně zrušeny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama