MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2013 19:32:03

MPO podpořilo projekt České pošty k aktuálním cenám pohonných hmot

MPO podpořilo projekt České pošty k aktuálním cenám pohonných hmot

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) podpořilo internetový portál České pošty WWW.TANKUJ-LEVNĚJI.CZ.

Ten nabídne veřejnosti interaktivní mapu s aktuálními cenami benzinu a nafty na čerpacích stanicích po celé České republice. Aplikace je dostupná také na tabletech a smartphonech.
Vysoké ceny pohonných hmot negativně ovlivňují ekonomiku ČR. Projekt Ministerstva průmyslu a obchodu a České pošty má proto jasný cíl - transparentně informovat o cenách pohonných hmot v prostředí, které je široké veřejnosti dostupné.
„Je mojí prioritou, aby zákazníci - občané i firmy - dostávali na čerpacích stanicích kvalitní palivo za přiměřenou cenu. Proto vítám projekt České pošty "Tankuj levněji". Nechci vytvářet žádný nový kontrolní úřad ani zavádět novou administrativní zátěž, v rámci které by prodejci povinně hlásili své ceny.“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.
Česká pošta má přibližně čtyři tisíce motorizovaných doručovatelů, kteří tak nyní zajišťují každodenní monitoring u čerpacích stanic prostřednictvím textových zpráv odeslaných ze svých mobilních telefonů do systému. K dispozici budou mít jednoduchou šablonu, do které vyplní ceny standardních pohonných hmot, přičemž nemonitorují prémiová paliva. Aplikace „Tankuj levněji“ by se tak mohla stát nejkomplexnějším a denně aktualizovaným přehledem cen v celém Česku. Uživatelům navíc nabídne možnost zjistit nejlevnější ceny v lokalitě, kde se aktuálně nacházejí.  Při delších cestách jim pak umožní naplánovat, ve kterém místě skutečně nejlevněji natankují. 
„Projekt, který partnersky realizujeme s MPO, není výdělečný. Při zanedbatelných nákladech ale Pošta může ukázat, že dokáže být společnosti prospěšná i v oblasti, která pro ni není typická. Nepochybuji o tom, že během času bude aplikace populární, a to jménu České pošty jistě prospěje. Musíme o něj pečovat, aby si s ním zákazníci spojovali všechno, co je pro ně dobré a jednoduše užitečné,“ řekl k projektu Petr Zatloukal, generální ředitel České pošty.
FÁZE PROJEKTU „TANKUJ LEVNĚJI“:V první fázi projektu se bude monitorovat 450 čerpacích stanic,během následujících dvou měsíců chce Česká pošta monitorovat 2210 čerpacích stanicsběr zajišťuje cca 4000 doručovatelů po celé republice ti v první fázi pošlou cca 200 SMS, následně až 2000 SMS každý den
Webová stránka i aplikace pro mobily celého projektu je koncipována přehledně a jednoduše. Přesto budou ještě doplněny. Konkrétně o informace, které do systému přinese spolupráce s Českou obchodní inspekcí.  Na interaktivní mapě se tak v blízké době uživatelům ukážou čerpací stanice, které prošly kontrolou ČOI bezproblémově, ale samozřejmě také ty, které měly výsledek kontroly negativní.
Snadnější orientaci přinese pro uživatele databáze pohonných hmot jednotlivých společností. Pro rozdílné názvy stejných kategorií pohonných hmot najdou klíč v odborných  komentářích od dalšího spolupracovníka České pošty, společnosti ČAPPO.
Aplikace bude po svém spuštění i nadále upravována, ovšem vždy s jistotou zachování klíčových atributů projektu: přehlednosti, jednoduchosti, funkčnosti, aktuálnosti, ale také minimální finanční náročnosti.
Projekt "Tankuj levněji" není v Evropě žádnou novinkou. Podobný model funguje například již několik let v sousedním Rakousku. Původně webové stránky provozoval pouze Rakouský autoklub a patřily v zemi k nejnavštěvovanějším, také o aplikaci na chytrých telefonech byl zájem enormní. U jejich vzniku přitom nebyli pouze registrovaní řidiči autoklubu, ale také doručovatelé Rakouské pošty.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 1. místopředseda strany předseda místního sdružení předseda regionálního sdružení zastupitel statutárního města
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama