Mgr. Juraj Thoma

  • BPP
  • České Budějovice
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2013 13:51:55

Majitelé HC Mountfield se dohodnout nechtějí

Majitelé HC Mountfield se dohodnout nechtějí

HC Mountfield, a.s., na zachování extraligy v Českých Budějovicích, podle průběhu i výsledku dnešního jednání se zástupci města a Budějovického Budvaru, vůbec nesejde.

„Velmi zjednodušeně řečeno, navrhli jsme, aby problém kolize celkem tří smluv, tj. smlouvy mezi městem a hokejovým klubem, mezi městem a Budějovickým Budvarem a hokejovým svazem, potažmo klubem a marketingovou agenturou hokejového svazu BPA vyřešili právníci. Ti ať se seznámí se zněním všech tří smluv a ať oni jako právníci navrhnou řešení, neboť jde o právní problém s tím, že by město plně respektovalo jejich názor. To předseda představenstva HC Mountfield Miroslav Schön jednoznačně odmítl,“ uvedl primátor Juraj Thoma (HOPB), který na jednání zastupoval město s představiteli dalších dvou koaličních stran radním Josefem Průchou (ČSSD) a primátora Kamilem Caltou (TOP 09). Jak již dříve zaznělo, postoj celé radniční koalice je v této záležitosti jednotný.

Následně navrhl Miroslav Schön, aby město zrušilo smlouvu s Budvarem o vzájemné propagaci, což by odstranilo problém, jaké pivo lze na zimním stadionu čepovat. „O takovém kroku však může rozhodnout pouze rada města, nikdo jiný, a tak jsem navrhl, že na pátek tento týden, tudíž do 48 hodin svolám jednání rady města, která je jediná oprávněná o něčem takovém jednat a rozhodnout. Těch 48 hodin je nutných proto, aby město a Budvar došli k dohodě o ukončení platnosti smlouvy, neboť jiné ukončení platnosti této smlouvy než dohodou, se kterou musí souhlasit obě strany – tedy i Budvar – není možné. Rada by pak tuto dohodu projednala a potažmo schválila tento pátek. To však pan Schön odmítnul pochopit a i tento návrh odmítl a jednání opustil,“ řekl Thoma.

„Jsem hluboce rozčarován a zklamán postojem pana Schöna. My jsme byli připraveni jednat a hledat řešení, jak extraligový klub v Českých Budějovicích zachovat. Ale negace a obstrukce, s nimiž pan Schön celou dobu k problému přistupoval, jednoznačně ukazují, že tím, kdo není ochoten klub v Českých Budějovicích udržet, je právě jeho majitel. Je to pan Schön, kdo rozhodl, že v Českých Budějovicích po 85 letech skončí extraligový hokej. Věřím však, že to nebude definitivní konec hokeje v našem městě. Jsme připraveni v případě odchodu HC Mountfield, a.s., vytvořit podmínky pro hokej aspoň na prvoligové úrovni,“ dodal primátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama