Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2013 16:29:13

...ale ještě to není vražda..., říká bývalý premiér M. Topolánek

...ale ještě to není vražda..., říká bývalý premiér M. Topolánek

a ten o tom musí něco vědět. Pamatuje přeci toto rozrůstající se sémě nejen napříč sněmovnou.

Pro Právo dnes říká:

"Nechci hodnotit kauzy z pohledu trestněprávního, to mi nepřísluší, nicméně tzv. přijetí úplatku poskytnutím politické trafiky je výrazně odlišné od ovlivňování tajných služeb. A výrazně odlišné od páchání majetkové trestné činnosti nebo korupce.

Pořád to ale ještě není vražda, loupežná vražda, znásilnění dítěte. A já se pořád domnívám, že tyto trestné činy mají vyšší společenskou nebezpečnost. Mediální propojení všech těch kauz a vytvoření dojmu, že se jedná o jednu skupinu, je tak účelové, že nemůže jít o náhodu."

Jak moc tyto causy souvisejí nebo ne s jím uvedenými trestnými činy by snad orgány činné v trestním řízení měly vyšetřit, což, jak se dovídáme, probíhá. Hysterie není na místě ani v jednom případě, a to ani ta v pokusu pana Topolánka rozmělňovat právě probíhající šetření a význam věcí, které v poslední době zaměstnávají českou společnost i zahraničí, neboť ani on si s kmotry v ODS příliš moc neporadil, tedy pokud vůbec. Jestli si za rady v tomto duchu nechává opravdu "draze" platit, pak můj obdiv mají ti platící. Ale snad bychom měli nechat dle nejlepšího vědomí a svědomí konat zmíněné vyšetřovací orgány. Protože radit se s politickou reprezentací, z níž převaha kauz podobného druhu pochází a čekat, až ona dá pokyn, co a jak, komu a za co, by bylo i v této "rozkolísané" demokracii více než na pováženou. Vycházím přitom z toho, že represivní složky fungují dle platných zákonů a ústavní systém je stále pojistkou fungování demokracie v této zemi?! A to jistě vědí i ti, co tak draze platí např. panu Topolánkovi. 

H. Svobodová, 1. místopředsedkyně OMMO

http://www.novinky.cz/domaci/305272-uz-ne-justicni-mafie-ale-primo-junta-tvrdi-topolanek.html

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama