ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2013 3:28:50

Bílí koně

Bílí koně

Nejsem znalec koní, poznám jezdeckého koně od tažného, ale to snad každý. Krásné kladrubské bělouše měli zapřaženy v kočáře, ve kterém jsem se jednou vezl. Shodou okolností jsem stavěl hlavní tribunu na tehdy Státním závodišti v Pardubicích, měl tam

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

A jeden velký zážitek - viděl jsem je tam tehdy plavat. Koně jsou nádherná, obdivuhodná zvířata a čistě bílí jsou jen vyjímečně.

    Už v té době, počátkem 90tých let, měli větší veksláci, spjatí s bystrými hochy svojí živností, své bílé koně, kteří pro ně nakupovali valuty v západním pohraničí a jiní pro ně zase prodávali bony u tuzexu či známým. Pamatuji, jak mne tehdy omráčilo množství valut, které jsem měl možnost u jednoho velkého bosse vidět v jeho kufříku. Bylo to tehdy tak, že občas byl přistižen malý vexláček,  bílý kůň a v černé kronice se objevila zpráva o zadržení šmelináře, aby bylo známo, jak skvěle nás bdělí soudruzi chrání před svody imperialistů a ten velký - ten byl chráněn hochy v civilu, oni se také chtěli mít líp.

     Po r. 89 se s bílými koňmi roztrhl pytel. Svoji úlohu sehráli při privatizaci, někteří z toho dodnes žijí, většinou se ale ztratili, myslím ale, že nebylo mnoho vůle ani snahy jim jejich úlohu prokázat. Několik jich ale skončilo dokonce i na dně Orlíku, ti o své úloze už nemluvili, když se znovu objevili na čerstvém vzduchu.

    Dodnes jsem přesvědčen, že jistě byli už tehdy ale bílí koně i v nejvyšších patrech politiky a komu asi sloužili, není těžké si domyslet – tedy samozřejmě mám na mysli LTO a tři roky tehdejším ministrem a jeho náměstkem nezměněný zákon o spotřební dani, přestože se o obrovských daňových únicích šuškalo i veřejně.

    Od té doby se bílí koně prohánějí jakoby nic v parlamentu, kde hlasují o čemkoli bez váhání, na pokyn stranických věrchušek, ministři ve vládě jsou odborníci na všechno, jednou na spravedlnosti, náhle velí armádě a navíc řehtají. Pardon, ona prý zpívala. A proč by ne, když nemají žádnou odpovědnost, poslance odvolat nejde a ministra - až když splní úlohu.  

  Milá ministryně kultury oznámila svoji rezignaci a myslím, že při jejích schopnostech nejspíš ani netuší, komu a k čemu vlastně posloužila. Nejdůležitější úkol je splněn, tedy církevní restituce, protiústavně protlačené parlamentem za pomoci všemožných úskoků - ale jistě v zájmu celé společnosti, jak se nám žraloci snaží namluvit. Mouřenín splnil úlohu, mouřenín může jít. Tušíte také, jako já, komu dělala bílého koně ? Tak bych chtěl věřit, že snad umí plavat.

   Nakonec uvidíme jistě také, komu dělal bílého koně i Nečas - se svojí Nagyovou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama