ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2013 12:23:21

Jihočeskou Vesnicí roku 2013 se stala obec Chelčice

Jihočeskou Vesnicí roku 2013 se stala obec Chelčice

Chelčice na Strakonicku se mohou odedneška pyšnit Zlatou stuhou určenou pro držitele titulu Vesnice roku v Jihočeském kraji 2013.

Druhé místo v 19. ročníku této soutěže obsadily Strunkovice nad Blanicí na Prachaticku a třetí stupínek patří Hajanům na Strakonicku. Výsledky, na kterých se shodla 10členná hodnoticí komise, oznámil v pondělí 24. června jihočeský hejtman Jiří Zimola.„Komise u Chelčic zohlednila zejména to, že se obec dlouhodobě a cílevědomě snaží o naplnění svých cílů při zachování prvků tradičního venkovského života a jeho využití při bohatém spolkovém vyžití občanů," uvedl Zimola.Další plusové body posbírala obec mimo jiné za citlivou rekonstrukci bývalé farní sýpky při zachování architektonických hodnot, kde vznikl památník Petra Chelčického, za pomoc při zapojení zdravotně postižených do běžného života formou terapeutické dílny v domově sv. Linharta, za realizaci projektu „Zdravý životní styl seniorů na Chelčicku" či za pilotní projekt zaměřený na zvýšení motivace občanů k efektivnějšímu nakládání s tříděnými odpady.Chelčice na pomyslném trůně vystřídaly loňského vítěze - obec Řepici na Strakonicku, a postoupily do celostátního finále soutěže Vesnice roku 2013. Vítěz bude vyhlášen 14. září 2013 v Luhačovicích. „Bylo by příjemné, kdyby se chelčickým podařilo to, co loni Řepici, která triumfovala i na republikové úrovni. Budeme jim držet palce," dodal Zimola.O titul Vesnice roku v Jihočeském kraji 2013 se ucházelo celkem 36 obcí, tedy o pět více, než v loňském roce. Jejich celkový přehled, další udělené stuhy i čestná uznání najdete na webu Jihočeského krajewww.kraj-jihocesky.cz.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama