ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2013 17:24:27

Mladí jihočeští reprezentanti mají za první dva dny již 21 olympijských medailí

Mladí jihočeští reprezentanti mají za první dva dny již 21 olympijských medailí

V průběhu druhého soutěžního dne na Hrách VI. letní olympiády dětí a mládeže ČR ve Zlínském kraji získali jihočeští olympionici již celkem 21 medailí, a to hned v osmi sportech.

První zlatou vybojoval Antonín Švarc v hodu kriketovým míčkem, když výkonem 73,73 m přehodil druhého v pořadí o celých 5 metrů. Další dvě stříbrné a dvě bronzové vybojovali běžci ve sprintu na 60 m Pavel Gocala, Jaromír Valenta, Filip Bárta a Adéla Záhorová. 

První den vylovili z plaveckého bazénu ve Zlíně zlato Anna-Marie Benešová, stříbro Ladislav Hovorka a Pavlína Butalová a bronz Karolína Šimková. Pro stříbrnou medaili si dojel v závodě MTB Cross Country cyklista Patr Klabouch a medaili stejné hodnoty si vyjela v MTB sprintu i Celestýna Součková. V kanoistice je olympijskou vítězkou ze závodu K 1 na 500 m vltavotýnská Kateřina Luňáčková, která spolu s Marií Dvořákovou vybojovala ještě stříbro v K 2 na 200 m. Marie Dvořáková má ještě druhou stříbrnou z individuálního závodu K 1 na 200 m. 

V orientačním běhu ve sprintu získala bronz Eliška Hojná, bronzový je i jihočeský střelec Jakub Jareš (vzduchová pistole) a hned 4 medaile získali naši triatlonisté -  v žákovských kategoriích Jakub Řehula a Diana Třebická mají stříbro, v dorosteneckých kategoriích mají Michal Šimeček a Barbora Macková bronzové medaile. A olympijskou vítězku máme i ve stolním tenise – zlato vybojovala v turnaji mladších žákyň Zdena Blašková. A to ještě nejsou úplné výsledkové listiny z druhého dne plaveckých soutěží ve Zlíně.

Podrobné informace i průběžné výsledky je možno sledovat na samostatných webových stránkách: http://olympiada.hostservis.cz/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama