Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2013 16:15:59

Kalousek nechával kraje vyhladovět

Kalousek nechával kraje vyhladovět

Komentář předsedy ČSSD B.Sobotky k prohlášení Asociace krajů ČR

ČSSD vítá změnu, ke které došlo po pádu pravicové vlády Petra Nečase ve vztahu ke krajům ČR. Bývalý ministr financí a místopředseda TOP09 Miroslav Kalousek nechával kraje vyhladovět a snažil se, aby finančně zkolabovaly. Chceme, aby se lidem dobře žilo, proto je třeba přivítat, že nová vláda ukončí válku s kraji a pomůže řešit jejich problémy. Je to však pouze jedna z mnoha skutečností, kterou bude muset ČSSD při svém zítřejším rozhodování zohlednit.
 
Po pravicové vládě, která svou politikou kraje poškodila, nyní potřebuje naše země vládu, která bude mít dostatečnou sílu prosadit potřebné pozitivní změny.

Bohužel, současná vláda J.Rusnoka, která vznikla mimo Parlament a neopírá se o žádnou politickou stranu v Poslanecké sněmovně, takovou silou nedisponuje.

ČSSD je proto nadále přesvědčena, že nejlepším řešením současné politické krize jsou rychlé nové volby. Jen silná vláda vzniklá z demokratických voleb může co nejdříve potřebné pozitivní změny prosadit.
 
Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama