Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2013 16:33:29

Proč já za střední Čechy?

Proč já za střední Čechy?

Ptáte se mě, jaký mám vztah ke středočeskému kraji, kde budu kandidovat jako lídr našeho hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a zde je moje odpověď.

Bydlím už dvacet let na okraji Prahy a středními Čechy tedy jezdím prakticky neustále - i když hlavně pracovně - jelikož po celých středních Čechách rozvážím už dvacet let ročně desetitisíce svých japonských turistů a díky tomu má mnoho Středočechů práci - od obyvatel historické Kutné Hory, Konopiště, až po Mělník, Karlštejn či Křivoklát a další místa v kraji. Samozřejmě, z hlediska cestovního ruchu těží střední Čechy z blízkosti Prahy, která je celosvětově vyhledávanou destinací.

Abych přivezl turisty i mimo Prahu, tak jsem v této souvislosti s kamarády zorganizoval například soutěž o nejlepší regionální recepty například na Mladoboleslavsku - akce se jmenovala "jak chutná Mladoboleslavsko" a byla startem k celostátním kulinářským akcím, při nichž hledáme staré a třeba i zapomenuté tradiční regionální recepty - cílem je přilákat další turisty a dát lidem ve Středních Čechách další dobrou práci. Škoda, že když jsem chtěl podobnou akci zorganizovat například na Zlínsku, politici mi hodili klacky pod nohy a nechtěli spolupracovat - přitom turisty potřebujeme po celé republice jako sůl, jelikož díky nim se vytváří nová pracovní místa a příjmy.

Abych to zkrátil - střední Čechy mě svými památkami a krásami živí a já se na oplátku snažím živit Středočechy. Bojuji, aby Střední Čechy byly co nejkrásnější, co nejatraktivnější, co nejpříjemnější - mně v tomto věřit můžete - protože to nedělám a neříkám jen tak, abych se zalíbil - říkám to proto, že čím budou Střední Čechy lepší a lepší, tak se to odrazí nejen na životě mnoha Středočechů, ale také přímo na mé práci, která mě živí, tedy na dovozu zahraničních turistů do naší republiky. I v tomto ohledu budu pro kraj pracovat na maximum - protože je to v mém nejvlastnějším zájmu. Mí voliči na Zlínsku to vědí - po volbách jsem na ně nezapomněl - pravidelně kraj objíždím, jednám se starosty - stovky lidí na mě má mobil a mail a řešíme spolu jejich starosti.

A na závěr dodávám, že za středočeský kraj kandiduji také proto, že je to největší kraj v naší republice, takže volební výsledek ve středočeském kraji je zcela klíčový pro celostátní výsledek hnutí Úsvit přímé demokracie. Zlínský kraj, za který jsem senátorem, je velmi malý a tak ani velmi dobrý výsledek na Zlínsku nezachrání celostátní čísla. A samozřejmě bych se rád také postavil přímo čelem panu Kalouskovi, s jehož politikou dlouhodobě nesouhlasím.

Cílem je jediné, prosadit co nejrychleji a s co nejsilnějším mandátem program, co jsem slíbil voličům, to znamená zákon o referendu (aby mohli lidé závazně navrhovat, měnit a rušit zákony), uzákonění přímé volby a odolatelnosti politiků, prosazení zákona o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, soudce, státní zástupce a exekutivu, zákon o majetkových přiznáních i zpětně, jelikož krást nesmí být beztrestné a další.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama