ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2013 20:56:37

Sloučení nemocnic znamená vyhazov pro čtyřicet lidí a omezení zdravotní péče

Sloučení nemocnic znamená vyhazov pro čtyřicet lidí a omezení zdravotní péče

Nejpalčivějším problémem zdravotnictví posledních dní v Libereckém kraji je určitě hrozba slučování turnovské a liberecké nemocnice. Na toto téma proběhla včera v Panochově nemocnici debata, které jsem se také zúčastnila.

 Účastníci debaty mohli pokládat otázky zástupcům Panochovy nemocnice Turnov, generálnímu řediteli liberecké nemocnice, ale i starostovi Turnova, který zde zastupoval zřizovatele nemocnice. Využila jsem tedy možnosti a zeptala se pana starosty, proč nevypsal k tomuto problému místní referendum. Obyvatelé by se tak mohli jasně vyjádřit k tomu, jestli si přejí sloučení nemocnic, nebo jestli chtějí zachovat její samostatnost, byť s ohledem na to, že by město muselo doplácet na její chod. Upřímně překvapená jsem byla z odpovědi pana starosty, který řekl, že o referendu neuvažoval, jelikož by byla jeho realizace velmi komplikovaná a náročná.

Přestože se debaty účastnili i zaměstnanci Turnovské nemocnice, nezazněl jediný dotaz, který by se zajímal o budoucnost zaměstnanců. A to i přesto, že pokud dojde ke sloučení nemocnic, přijde o práci minimálně čtyřicet lidí, převážně z technického a administrativního úseku nemocnice. Ale propouštění se může tykat i zdravotnického personálu. Zástupci obou nemocnic a města garantují zachování hlavních zdravotních oborů, nikdo ovšem neřekl, jak to bude do budoucna s ostatními obory.

O osudu nemocnice budou rozhodovat dvacátého šestého září zastupitelé města Turnov na pravidelném zasedání. Mnozí z nich byli také účastníky včerejší debaty. Jsem proto velmi zvědavá, s jakým výsledkem jednání zastupitelstva skončí!

Jana Hnyková – lídr Hnutí Úsvit v Libereckém kraji

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/janahnykova.cz a Facebooku Hnutí Úsvithttps://www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama