ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 21:37:25

Dojmy z předvolební debaty v České televizi

Dojmy z předvolební debaty v České televizi

Tak je to za mnou. Včera večer jsem si odbyla premiéru v záři reflektorů a hledáčku zvědavých kamer v předvolební debatě lídrů politických stran z Libereckého kraje, kterou živě přenášela Česká televize.

 Spolu s dalšími sedmi kolegy z ostatních politických stran jsme debatovali a odpovídali na dotazy redaktorky, které se točily okolo zdravotnictví a aktuálního problému s uzavíráním dolu Paskov na Ostravsku.

Jak už jsem napsala v úvodu, byla to moje premiéra a mohu říci, že to byl, jak se říká, křest ohněm. Byť jsem se snažila připravit na přenos sebevíc, nervozity a stresu jsem se nezbavila. Ten mě provázel především v začátku přenosu. Přesto všechno jsem se snažila vystupovat a prezentovat názory své i hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury co nejlépe.

Jelikož nejsem ekonom, musela jsem na otázky ohledně dolu Paskov odpovídat z pozice laika. Zdůraznila jsem osobu pana Bakaly, který by se měl dle mého názoru jako správný hospodář postarat o své zaměstnance. Vždyť to byli oni, kteří mu v uplynulých letech přinesli mnohamiliardové zisky.

Při otázkách z oblasti zdravotnictví už jsem se cítila jako ryba ve vodě. Trochu mě překvapila vysoká odbornost dotazů moderátorky vzhledem k tomu, že debata byla určena široké veřejnosti. Ale to je věc moderátora. Co mě mrzelo více, je fakt, jak málo jsme se během večera věnovali problémům přímo v našem kraji. Vím, že témata debaty jsou celorepubliková, ale na druhou stranu kandiduji do Parlamentu za Liberecký kraj a ten chci také zastupovat, hájit a prosazovat. Mám být přeci vyslankyní všech obyvatel našeho kraje. A i v našem kraji je spousta problémů, které se týkají zdravotnictví. Jen namátkově například slučování turnovské a liberecké nemocnice, zadlužení Krajské nemocnice Liberec, dostupnost zdravotnické péče a tak dále.

Na závěr bych chtěla říci, že jsem nečekala, kolik ohlasů mé vystoupení vyvolá. Celý večer a prakticky doteď mi chodí textové zprávy, emaily a přijímám telefonáty, ve kterých mi lidé děkují, že jsem nezapomněla na slušné lidi, a že jsou rádi, že je zastupuji a hovořím za ně. Zároveň bych chtěla poděkovat všem, kteří mi jakýmkoli způsobem pomohli se připravit na včerejší přenos. Vám všem velikánské díky!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama