ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2013 0:42:08

Hospic ano, ale ne za všechny peníze

Hospic ano, ale ne za všechny peníze

Z vlastní zkušenosti vím, jak moc nám v Libereckém kraji chybí hospic. O jeho výstavbě se hovoří dlouhá léta, ale až donedávna se nic nedělo.

 Už už to vypadalo, že se nového hospice konečně dočkáme. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl vyvstat jakýkoli problém. Budovu získal kraj od Liberce za symbolickou korunu, rozpočet se pohyboval v obvyklých číslech, prostě žádný problém. A ejhle, na hejtmanství se vystřídalo vedení, tu rozhazovačnou vystřídali ti, kteří chtějí šetřit, a najednou je rozpočet téměř dvojnásobný. A ještě k tomu bez jakéhokoli odůvodnění, předložení aspoň hrubého náčrtu výdajů, či čehokoli jiného.

Ptám se, jak je tohle vůbec možné? Jak může někdo zdvojnásobit rozpočet čehokoli bez udání důvodů? Navíc s tím, že původní rozpočet se pohybuje v průměru cen realizovaných projektů v ostatních krajích? Jako jedno z řešení vidím prosazení osobní odpovědnosti politiků. Aby si museli obhájit svá rozhodnutí, zdůvodnit zvyšování výdajů. A pokud to nedokážou, ať nesou za své jednání odpovědnost. Je nutné, aby byly veřejné zakázky transparentní, aby byli občané informováni o dané problematice. Proto fandím hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, jelikož toto všechno má ve svém programu.

Věřím, že politici najdou společnou řeč a brzy budeme mít nový hospic. A pokud opravdu nebude možnost postavit jej s původním rozpočtem, existují i jiná, alternativní řešení. Jako například plán, o kterém se už dlouho hovoří, a sice vyčlenit z nemocnic na Semilsku, Českolipsku a Liberecku oddělení, která by se přeměnila v oddělení hospicového typu. Protože toto zařízení opravdu nutně potřebujeme!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama