ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 19:55:37

Liberecké divadlo potřebuje nutně rekonstrukci, město nemá peníze

Liberecké divadlo potřebuje nutně rekonstrukci, město nemá peníze

Liberecké Divadlo F. X. Šaldy předvádí umělecká představení na nejvyšší úrovni. Přesto není město schopno najít patnáct milionů na rekonstrukci technického zázemí.

 V souvislosti s pojmy Liberec a kultura se mi vždy vybaví liberecké Divadlo F. X Šaldy. Bylo to právě tady, kde jsem jako malá poprvé viděla naživo divadelní představení. A od té doby jej pravidelně navštěvuji. V živé paměti mám například muzikál Zpívání v dešti nebo Moliérova Lakomce.

Proto mě velmi mrzí zprávy z poslední doby, které hovoří o tristním stavu technického zázemí divadla. Když si představím prostory, které jsou veřejnosti přístupné, jejich majestátnost, působí zprávy o stavu technického zázemí jako ze špatného filmu. Je vidět, jak si Liberec váží svých umělců, kteří předvádí umění na nejvyšší úrovni, a přitom musí obývat šatny, jejichž stropy jsou podepřeny dřevěnými kůly, aby na ně nespadly. Nedivím se panu řediteli, že uvažuje o odchodu z divadla. Když bojujete za správnou věc a nedaří se Vám ji prosadit, přestává Vás práce bavit a ztrácíte motivaci.

Rekonstrukce divadla byla vyčíslena na sto milionů korun. Většina peněz měla připutovat z dotací Evropské unie, město se mělo na rekonstrukci podílet patnácti miliony. A ani těch patnáct milionů nedalo do kupy. Jsem jen neznámá zdravotní sestra, jak uvedla paní Švecová ve svém článku, která se zajímá o dění v kraji, ve kterém žije, a není ji lhostejné, co se děje v dnešní době na politické scéně a ve společnosti obecně. Přesto si myslím, že pokud město ze svých prostředků podporuje hokej, spolupodílí se na organizování mistrovství světa v lyžování a podporuje sport obecně, mělo by stejně aktivně přistupovat i ke kultuře a k divadlu. Nemám nic proti hokeji, fotbalu, sama chodím na zápasy našich mužstev, ale jakási rovnováha by zde přece měla fungovat.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku

https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama