ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 16:41:04

Nechci betonové Sokolovské náměstí

Nechci betonové Sokolovské náměstí

Liberecké Sokolovské náměstí čeká rekonstrukce. Mezi Liberečany se ozývají hlasy, které se obávají, že z náměstí zmizí zeleň a místo ní vznikne vyprahlá betonová plocha.

 Jejich obavy pramení ze studie, která se objevila mimo jiné v tisku, a na které je jasně patrné, že zeleně zůstane na náměstí opravdu pomálu. Návod, jak udělat z náměstí nehostinné a nevlídné místo k odpočinku, můžeme nalézt na dalším nedávno rekonstruovaném libereckém náměstí. Lavičkové náměstí, jak trefně Liberečané přejmenovali Soukenné náměstí, charakterizuje pouze betonová plocha a obrovská spousta předražených laviček, na kterých nenajdete ani náznak soukromí, a ještě vám pálí slunce přímo do tváří, jelikož uvadající zbytky zeleně už nejsou schopny vytvořit sebemenší stín.

Sokolovské náměstí je mi ze všech libereckých náměstí nejbližší. Hned ve vedlejší Kostelní ulici sídlí Střední zdravotnická škola, kterou jsem navštěvovala. A samozřejmě veškerý volný čas mezi a po vyučování jsem trávila právě na lavičkách Sokolovského náměstí. Proto bych byla nerada, kdyby se změnilo v betonovou obludu ne nepodobnou Soukennému náměstí. Vždyť přece náměstí má být místem odpočinku, relaxace, setkávání se. A k tomu je zapotřebí zeleň, která poskytuje určitou intimitu návštěvníkům a zároveň jim zajistí příjemné stinné prostředí.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama