ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2013 16:41:24

Lužické hory si dráty nezaslouží

Lužické hory si dráty nezaslouží

Český energetický gigant ČEZ má v plánu vytvoření tranzitní rozvodné sítě skrze Lužické hory. Domnívám se, že pokud by došlo k realizaci projektu, vznikne nezacelitelná rána na jejich jinak krásném reliéfu.

 Obyvatelé obcí, jejichž katastrem prochází plánovaná trasa vysokého napětí, se nehodlají se záměrem ČEZu smířit. Starostové dotčených obcí proto sepsali dopis, který předali předsedovi vlády Jiřímu Rusnokovi. Zástupci obcí žádají, aby byli přizváni k jednání o plánované trase. Nechtějí se dočkat situace, kdy bude odsouhlasena trasa vysokého napětí bez nich a oni budou jen pozorovat, jak se jim okolní kopce přetvářejí před očima.

I pro mě jsou Lužické hory místem, kde ráda odpočívám a relaxuji a nerada bych, aby se do krajiny chráněné krajinné oblasti zařezávaly sloupy a dráty vysokého napětí. Vím, že je potřeba zajistit kvalitní připojení k elektrické síti pro sever republiky, zejména Šluknovský výběžek. Zároveň se ale domnívám, že existují jiné technologie, popřípadě jiné trasy, kterými by elektrické vedení mohlo směřovat do daných lokalit.

Proto se přikláním na stranu zástupců obcí Novoborska a apeluji na vládu, potažmo na ČEZ, aby hledali a našli jiné řešení, které by tak zásadně nepoznamenalo ráz krajiny. Buďme rádi, že lidé začínají znovu objevovat krásu Lužických hor, a nenuťme je, aby při jejich návštěvě museli zírat na nevzhledné stožáry s elektrickými dráty!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama