PaedDr. Olga Křížová Charvátová

Číslo 5 a fair play žije
  • HLAVU VZHŮRU
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2013 22:53:29

Chci fair play i v politice

Chci fair play i v politice

Po dlouhých letech planých slibů politiků o podpoře sportu, tělovýchovy a mládeže, poté, co ze Sazky zbyly pouze trosky a popel a sport tak přišel o základní jistotu ve financování, řekla jsem si dost.

Po mnoha letech, kdy se pohybuji v prostředí sportu, poté, co je stále více patrné jak se sport, sportovci a mládež stávají pouze líbivou nálepkou v předvolebním boji politiků, jsem se rozhodla i já vstoupit do politického klání. Proč? Po dlouhých letech planých slibů politiků o podpoře sportu, tělovýchovy a mládeže, poté, co ze Sazky zbyly pouze trosky a popel a sport tak přišel o základní jistotu ve financování, řekla jsem si dost. Nyní už nestačí být nespokojený, stěžovat si a jen přihlížet jak naše politická reprezentace nedokáže zajistit peníze na rozvoj sportovních aktivit dětí a mládeže, ani pro dobrovolné trenéry, kteří se jim zdarma věnují. Sami však z titulu své politické funkce cestují na nejvýznamnější světové sportovní akce. Jediné co zbývá je dokonalá podpora profesionálního sportu. A co ti ostatní?

Mé odhodlání posílil vznik hnutí „PRO Sport a Zdraví“, které mne oslovilo svým uceleným programem na podporu sportu na všech úrovních, zejména však dominantím programovým bodem, kterým je přímá podpora základních sportovních jednotek – sportovních klubů a tělovýchovných jednot. Sympatické mi bylo také to, že si hnutí bere za cíl, aby český sport řídili odborníci ze sportovního prostředí a ne odložení politici. Přijala jsem výzvu a zařadila se po bok mých kolegů z řad profesionálních sportovců. Jako členka „PRO Sport a Zdraví“ jsem se nakonec rozhodla vstoupit do předvolebního boje s jasným cílem. Udělat maximum pro to, aby se podmínky pro sport v ČR změnily k lepšímu.

A tak nyní, na společné kandidátce volebního bloku „Hlavu vzhůru“, jehož je hnutí sportovců součástí, kandiduji v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny z 2.místa v Královéhradeckém kraji. Není to boj jednoduchý a může se stát, že se na stupně vítězů neprobojujeme. Avšak kdo mě zná, ví, že boj nikdy nevzdávám. Možný výsledek totiž za to stojí. Pojďmě tedy spojit síly a pomožme sportu, zdravému životu i společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama