Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2013 10:35:53

Ministr dopravy a pražský lídr Zemanovců Zdeněk Žák navštívil Pardubice

Ministr dopravy a pražský lídr Zemanovců Zdeněk Žák navštívil Pardubice

Na své cestě po Pardubickém kraji se ministr dopravy Zdeněk Žák zastavil také nedaleko obce Medlešice na stavbě první etapy obchvatu Chrudimi. Tam aktuálně probíhá výstavba přeložky silnice nižší třídy, samotný obchvat by mohl být dokončen do tří let

„Obchvat Chrudimi se po letech diskuzí stává realitou a my jsme velmi uvítali, když vládou prošel návrh Ředitelství silnic a dálnic a do návrhu rozpočtu pro příští rok byla na chrudimský obchvat navržena částka přesahující půl miliardy korun," uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek, který ministra doprovázel. „Je jasné, že se pan ministr, který tuto důležitou dopravní stavbu podporuje, chtěl na budování obchvatu osobně podívat." U Medlešic, kde si stavbu ministr Žák prohlédl, se v současné době pracuje na výstavbě mostu a komunikace mezi silnicí I/37 a cestou na Ostřešany, ta by měla být otevřena už na konci letošního roku. V návrhu rozpočtu pro příští rok se prozatím počítá s tím, že Státní fond dopravní infrastruktury by měl na obchvat Chrudimi k dispozici 514 milionů korun. O této částce musí definitivně rozhodnout nová poslanecká sněmovna vzešlá z předčasných voleb.

Z Medlešic se ministr dopravy Zdeněk Žák přesunul do Vysokého Mýta, kde ho uvítal starosta města Miloslav Soušek. S ním a dalšími hosty pak ministr navštívil firmu IVECO Vysoké Mýto.„Na tuto návštěvu se velmi těším,"  přiznal ministr Zdeněk Žák, který se velmi zajímal mimo jiné o elektrobusy. „V současné době dopravní podniky začínají čím dál tím více poptávat elektromobily a elektrobusy. Je to budoucnost autobusové dopravy."

Jeho slova potvrdil i náměstek hejtmana Jaromír Dušek, když připomněl, že průměrné stáří autobusů je dnes asi 14,5 roku. „Tlačíme a budeme tlačit na autodopravce, u kterých si objednáváme dopravu, aby obnovovali vozový park právě o tyto typy autobusů. Není to jen o emisích, ale i o nákladech na provoz apod.," řekl náměstek hejtmana Dušek.

I ve Vysokém Mýtě se řešila rychlostní silnice R35. „Se silnicí číslo 35 máme problém. V současné době totiž rozděluje naše provozy a to nám činí logistické problémy. Vyvedení pětatřicítky mimo by nám ulehčilo život," řekl Pavel Pachovský, generální ředitel IVECO. Navíc společnost většinu dílů a materiálu přepravuje právě po silnici I/35.

Vysokého Mýta se ministr dopravy Zdeněk Žák vrací do Pardubic, kterého tam čeká setkání s krajskými představiteli a položení květin na hroby pardubického rodáka a průkopníka české aviatiky Jana Kašpara a stavitele železnic Jana Pernera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama