Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2013 9:32:26

Konec bordelu a korupce

Konec bordelu a korupce

Jedním z nejdůležitějších opatření, jak vystavit stopku všem zlodějům, jsou majetková přiznání.

Chceme prosadit povinné prokázání původu nabytému majetku občana nad 20 milionů korun a v případě politiků u všech. A na rozdíl od ostatních stran i zpětně. V případě, že nebude doloženo legální nabytí majetku, bude zdaněn 100 % daní. Co zloději ukradli, musí vrátit!

S velikým zájmem sleduji, jak se k tomuto velmi účinnému opatření staví ostatní strany. Nejprve tady máme ODS. Ta majetková přiznání zcela odmítá. Dokonce je nechce zavést ani pro politiky. Úplně jim rozumím - přece nepotopí tímto zákonem sami sebe. Chtít prý po nejbohatších občanech majetková přiznaní, je absurdní. Copak neví, že takové zákony platí v nejvyspělejších demokratických státech jako Švýcarsko, Norsko nebo Francie a nikomu to nenormální nepřijde.

Další na řadě je Kalouskova TOP. Ta připouští zavedení přiznání pro politiky a ústavní činitele. Jak populistické. Co se tím asi vyřeší, když si všechen nakradený majetek vyvedu přes kamarády.

Na první pohled vstřícnější postoj k majetkovým přiznáním mají ČSSD a KSČM, ale na druhý pohled je to úplně jinak. Nechtějí totiž majetková přiznání zpětně, ale jen od teď do budoucna.

Takže podle jejich návrhu nemůžeme postihnout zloděje a podvodníky, kteří nám do teď rozkrádali naší zemi. Když jsem šel politiky ČSSD v Parlamentu a navrhoval jim, aby se majetková přiznání musela podávat i zpětně, tak mi řekli na rovinu, že je to u nich neprůchodné, protože jejich členové nechtějí prokazovat zpětně původ svého majetku. Taková je pravda, milí přátelé.

Jsme tedy jediní, kdo prosazují opravdu účinnou podobu majetkových přiznání. Chceme majetková přiznání i zpětně! Všechny uloupené peníze a majetky je potřeba zlodějům sebrat. Chcete opravdu potrestat zloděje, kteří si na úkor občanů nakradli z veřejného majetku? Volte Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama