ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2013 18:04:12

Ideálním řešením je absolutní zákaz hazardu

Ideálním řešením je absolutní zákaz hazardu

Město Liberec chce podle svých slov udělat další krok k omezení hazardu ve městě. Tím má být zákaz heren v okruhu sto padesáti metrů od škol. Daleko účinnějším řešením by bylo vykázání takovýchto podniků na periferii.

 Liberec může ve svém rozpočtu počítat každoročně s desítkami milionů korun, které do městské kasy tečou z provozování hazardních her na jeho území. Chápu, že ve chvíli, kdy řeší několikamiliardový dluh, jsou peníze z hazardu jedním z klíčových důvodů, proč zastupitelé nechtějí přistoupit na jeho absolutní zákaz.

Domnívám se ovšem, že rozšíření lokalit s absolutním zákazem provozování heren problém s hazardem nevyřeší. Je to pouze líbivý krok ze strany města, kterým chce občany uchlácholit, že problém hazardu mu není cizí. Prostě aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

V době, kdy se nám povedlo velkou většinu nákupních center dostat z center měst na jejich periferii, nevidím důvod, proč bychom neměli přistoupit stejně k hernám. Ať si provozovatelé heren postaví někde za městem super-kasino-market a tam soustředí veškeré provozovny hazardních her!

Veliký problém vidím i v tom, že velkou většinu chronických hráčů tvoří lidé závislí na sociálních dávkách. Je to pochopitelné, protože čím méně peněz máte, tím více sníte o velké výhře a o životě v luxusu. Proto by úřady práce měly mít možnost kontrolovat, jestli někteří z jejich klientů nenavštěvují takovéto provozovny. A ve chvíli, kdy by se takováto skutečnost prokázala, měly by dotyčným veškeré dávky odebrat, anebo vyplácet v poukázkách na ošacení, jídlo, pomůcky dětem do škol a podobně. K takovéto kontrole by mohla sloužit například povinná registrace všech hráčů.

A vůbec nejlepším řešením by byl absolutní celoplošný zákaz hazardu. Kdo si chce hrát, ať si hraje třeba na počítači, nebo doma s dětmi Člověče, nezlob se!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama