ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2013 18:59:19

Novou nemocnici ano, ale transparentně, bez předražených zakázek

Novou nemocnici ano, ale transparentně, bez předražených zakázek

Liberec podniká v současnosti potřebné kroky k vybudování nové krajské nemocnice. Je pravdou, že stávající prostory jsou pro krajskou nemocnici nedostačující, proto rozhodnutí vítám, vše ovšem musí proběhnout bez jakýchkoli předražených zakázek.

 O nové liberecké nemocnici se hovoří už dlouho, poslední dobou se ovšem začínají ozývat hlasy, které hovoří o tom, že nová nemocnice by mohla stát už někdy v roce 2020. Nakolik je tato informace pravdivá, ukáže až čas. Pravdou ovšem je, že stávající prostory nemocnice jsou nedostačující.

Původně okresní nemocnice se svými letitými pavilony už horko těžko může nabízet potřebné zázemí pro veškeré specializované obory. I když nabízenými službami a odborností personálu se liberecká nemocnice může směle poměřovat s fakultními, s prostorem a dispozicí je na štíru. I proto musí místní onkologie improvizovat a postavit provizorní přístřešek pro částicový urychlovač, jež se díky svým rozměrům do budovy nevměstná.

Díky všem těmto argumentům, a mnoha dalším, jsem pro přestěhování nemocnice, i když vím, že to bude velmi nákladná investice. V době, kdy je město Liberec zadlužené až po uši, kraj šetří, kde se dá, musí zástupci kraje, města i nemocnice vyvinout maximální úsilí, aby získali na plánovaný projekt co nejvíc peněz z fondů Evropské unie. A jelikož se dle mého názoru jedná o strategickou investici celostátního významu, měl by na vybudování nové nemocnice přispět z velké části také stát.

Vzhledem ke zkušenostem s předraženými a netransparentními zakázkami v naší republice musím podotknout, že doufám a věřím, že během realizace nové nemocnice budou všechna výběrová řízení probíhat transparentně. Že nebude docházet k předraženým zakázkám, ať už na budovy samotné, nebo na jejich přístrojové vybavení a veškeré peníze budou vynaloženy co nejefektivněji.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama