ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2013 17:51:10

Soud s bývalými zastupiteli Liberce: Lajdáctví, nebo úmysl?

Soud s bývalými zastupiteli Liberce:  Lajdáctví, nebo úmysl?

V těchto dnech začal soudní proces s bývalými představiteli Liberce v kauze prodeje městských pozemků výrazně pod cenou. Moc by mě zajímalo, jestli tak činili z nevědomosti a lajdáctví, nebo ze zištných důvodů.

 Šest let stará kauza, při níž tehdejší městští zastupitelé prodali stavební pozemky za nepřiměřeně nízkou cenu, se v těchto dnech opět vrátila k libereckému soudu. Obžalováno je celkem třiadvacet bývalých zastupitelů, mezi nimi například bývalý primátor Jiří Kittner, nebo současná krajská radní Zuzana Kocumová.

Podle obžaloby měli zastupitelé schválit prodej městských pozemků za cenu, která odpovídala roku 2004, nikoli však roku 2007, ve kterém hlasování probíhalo. Liberci tak měla vzniknout škoda minimálně tři a půl milionu korun. Navíc město nevypsalo na odprodej pozemků výběrové řízení.

Opět jsme u toho. Podezřele nízké ceny, žádné výběrové řízení… Pak se nemůžeme divit, že se Liberec topí v dluzích. Kupecké počty zřejmě zastupitelům nic neříkají. Základní pravidlo levně koupit a draze prodat je převráceno úplně naruby. Místo toho se prodávají pozemky hluboce pod cenou a proplácejí se předražené zakázky. Schválně, jak by se asi každý z obžalovaných choval, kdyby šlo o jeho majetek? Taky by ho prodával za třetinovou cenu? O tom silně pochybuji!

Jedinou cestu, jak pro příště podobným praktikám zabránit, vidím v uzákonění osobní hmotné a trestní odpovědnosti politiků. Snad si pak páni politici a paní političky vezmou víc k srdci osud města a začnou přistupovat k jeho majetku, jako by byl jejich vlastní.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama