Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2013 13:39:32

Situace ve státní správě je vskutku děsivá

Situace ve státní správě je vskutku děsivá

Bezpečnostní informační služba zveřejnila zprávu o tom, jak jsou u nás systematicky tunelovány veřejné rozpočty.

Dělá se to tak, že si na činnost, kterou umí úřad sám, najme cizí firmu. Ministerstvo tak například platí externí právní firmu, přestože má vlastní právní oddělení.

Tento model se v posledních letech velmi rychle šíří a stojí nás desítky miliard ročně. Podle BIS funguje ve veřejné správě systém osobních vazeb na kmotry a spřátelené firmy, které vysávají veřejné rozpočty.

Taky jste si všimli, jak se k tomu nikdo nevyjadřuje. Jak je ticho po pěšině. Je to totiž jeden z hlavních tunelů, jak se kradou peníze. A naše vlády a politici tomu dlouhodobě jen přihlíží nebo to dokonce podporují.

Proč s těmito informacemi BIS nikdo nic nedělá? Proč to již nešetří policie? Proč nejsou ihned postiženi viníci? Situace ve státní správě je vskutku děsivá.

Přestože má Úsvit ve Sněmovně pouze 14 poslanců z 200, tak uděláme maximum proto, abychom tyto věci rozhýbali. Chceme si na tyto kmotry došlápnout.

Právě pracujeme na zákonu, který má stanovit jasnou odpovědnost všech ministrů, ředitelů státních firem, náměstků i úředníků za to, když se budou chovat nehospodárně a plýtvat penězi. Doufám, že tento návrh budeme moci co nejrychleji předložit. Moc se těším, až si s tímto zákonem došlápneme na všechny ty zloděje a kmotry. Jsem taky zvědavý, jestli si někdo ve Sněmovně dovolí postavit se proti. Pak hned poznáme, odkud vítr fouká.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama