Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2013 9:18:44

Stále platí - Nebudeme u toho za každou cenu

Stále platí - Nebudeme u toho za každou cenu

Vyjádření KDU-ČSL k aktuální politické situaci

Vedení KDU-ČSL se dnes na tiskové konferenci vyjádřilo ke spekulacím týkajícím se sestavování vlády a možného rozdělení křesel.

1. místopředseda strany Marian Jurečka k tomu uvedl: "V debatě o personálním obsazení případného kabinetu budeme vycházet z programových dohod. A pokud budeme úspěšní při prosazování našich priorit, považujeme za logické, abychom také mohli převzít odpovědnost za jejich realizaci. Jinými slovy, počet a výběr resortů se musí odvíjet od programové dohody. Jedno bez druhého nemá smysl. Již více než dva roky opakujeme, že nemusíme být při tom za každou cenu, to platí stále."

Dnes byli rovněž zástupci KDU-ČSL zvoleni do jednotlivých poslaneckých výborů. Lidovečtí poslanci budou pracovat ve všech výborech PS PČR, při jejich obsazování byla zohledněna odbornost poslanců.

KDU-ČSL bude mít předsedu výboru pro Evropské záležitosti Ondřeje Benešíka (zatím byl zvolen J. Klaška) a dále místopředsedy těchto výborů:

- Petiční výbor Jiří Junek
- Volební výbor Daniel Herman
- Výbor pro obranu Ivan Gabal
- Výbor pro sociální politiku Jan Bartošek
- Výbor pro vzdělání Jiří Mihola
- Výbor pro zdravotnictví Vít Kaňkovský
- Rozpočtový výbor Jaroslav Klaška

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama