ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2013 12:35:49

Hejtman Josef Řihák zahájil stavbu nové budovy učiliště v Jílovém u Prahy

Hejtman Josef Řihák zahájil stavbu nové budovy učiliště v Jílovém u Prahy

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se ve středu 11. prosince 2013 zúčastnil slavnostního zahájení výstavby nového školního objektu v areálu Středního odborného učiliště potravinářského v Jílovém u Prahy.

V listopadu byla zbourána provizorní budova školy a na jejím místě vyroste nový jednopatrový objekt se školními třídami, tělocvičnou, kabinety, sborovnou, šatnami a dalším zázemím pro provoz školy. Novou budovu učiliště v Jílovém vybuduje do jara roku 2015 firma CGM Czech a Klement, která v soutěži o zakázku nabídla nejnižší cenu ve výši 45 667 810 korun.

Investorem stavby je Středočeský kraj, který získal dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ) ve výši 85 procent nákladů, což je v přepočtu asi 38,8 milionu korun. Zbývajících asi 6,9 milionů korun zaplatí jako spoluúčast Středočeský kraj.

„Jsem rád, že se podařilo vysoutěžit solidní cenu. Očekávám, že firma dodrží termín i cenu a že nebudou žádné vícepráce. Vítám, že se nová škola buduje takzvaně na zelené louce. Je to snazší a levnější, než renovovat starý objekt. Paní ředitelce přeji, aby dobře zvládla průběh stavby. Vím, že to nebude jednoduché. A jílovskému učilišti přeji, aby se v nových prostorách zvýšil i zájem studentů o tuto školu,“ řekl na slavnostním zahájení hejtman Josef Řihák.

Účastníci oslavy, mezi nimiž byli i náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast školství Milan Němec, starostka města Jílové u Prahy Květa Halanová a náměstek ředitele Úřadu regionu soudržnosti ROP SČ Václav Chytil, si již mohli prohlédnout staveniště, kde začaly přípravné práce před zahájením výstavby školy. Po demolici nevyhovujícího přízemního objektu s učebnami, ve kterém se ještě donedávna učilo, zde stavební firma pokračuje v zemních pracích.

„Již se moc těšíme na nové třídy, tělocvičnu i na další vybavení. Poté, co bude naše škola dokončena, chceme zavést do výuky nejmodernější technologie. Obor potravinářství nabízí absolventům určitě dobré uplatnění na trhu práce a tak, jak se zlepší zázemí našeho učiliště, očekávám i zvýšení zájmu o naši školu,“ řekla ředitelka Středního odborného učiliště potravinářského v Jílovém u Prahy Eva Hrušková.

V současné době studuje na Středním odborném učilišti potravinářském v Jílovém u Prahy přibližně stovka studentů. Kapacita školy bude po dokončení nového objektu přibližně trojnásobná. „V současné době máme přeplněné třídy jak v mateřské, tak i v základní škole. Jsme rádi, že v našem městě máme i střední školu. Očekávám, že o naše potravinářské učiliště bude mezi budoucími absolventy základních škol větší zájem,“ doplnila starostka Jílového Květa Halanová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama