ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2014 11:20:18

Mladí Jihočeši získali na zimní olympiádě 24 medailí a obsadili celkové 2. místo

Mladí Jihočeši získali na zimní olympiádě 24 medailí a obsadili celkové 2. místo

Celkové druhé místo. Historický úspěch zaznamenala na Hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Kraji Vysočina výprava Jihočeského kraje, když získala 24 medailí. Hry se konaly od 19. do 23. ledna 2014.

„Za 11 zlatých, čtyři stříbrné, devět bronzových medailí a šest čtvrtých, tři pátá a sedm šestých míst nasbírali 164 bodů a mezi 14 kraji je předstihl pouze Liberecký kraj, který má pro zimní sporty suverénně nejlepší podmínky,“ upřesnil Václav Průcha, vedoucí oddělení Odboru školství, mládeže a tělovýchovy-oddělení mládeže, tělovýchovy a sportu při krajském úřadu.

Na úspěchu mladých Jihočechů se nejvíce podíleli klasičtí lyžaři a rychlobruslaři. Mathias Vacek a Samuel Jirouš získali po dvou zlatých ve volném i klasickém běhu na lyžích a spolu s Karlem Vackem přidali ještě třetí zlato ze štafety. Martin Beránek a Denisa Pytlíková vybojovali také po dvou zlatých na rychlobruslařských tratích, další zlato získal v závodě na 500 m Jakub Kopřiva a hoši získali spolu Jaromírem Pytlíkem a Antonínem Řepou ještě zlato ze štafety na 16 kol.  Dvě stříbrné medaile vybojoval Jan Formánek ve snowboardingu, Ondřej Mánek získal stříbro a bronz v biatlonu, Barbora Havlíčková si dojela pro stříbro v běhu na 2 km volnou technikou a pro bronz na trati 2 km klasicky. Dvě bronzové medaile si vyjela Silvie Mikešová ve snowboardu a jednu získal ve slalomu i Matouš Koudelka. Sadu jihočeských bronzových medailí doplnil ještě Karel Vacek v běhu na 2 km volně, Jaromír Pytlík v rychlobruslení na 500 metrů a Šárka Krejníková na stejné trati. Poslední bronz pak vybojovali jihočeští hokejisté, kteří v boji o medaile porazili Olomoucký kraj 3:1.

„Je to velmi milé překvapení a patří jim všem za to velká gratulace. Zejména proto, že v zimních sportech nepatříme k těm nejsilnějším,“ pogratuloval jihočeské výpravě hejtman Jiří Zimola s tím, že poděkování samozřejmě patří i jejich trenérům a rodičům. A samozřejmě také vedoucím výpravy i členům organizačního výboru.

Zimola dále uvedl, že je připravený se s úspěšnými sportovci, jejich trenéry a případně i rodiči setkat na krajském úřadě a předat jim ocenění za vynikající reprezentaci Jihočeského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama