ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2014 20:26:20

Záchranáři a hasiči mají nové výjezdové centrum ve Frymburku

Záchranáři a hasiči mají nové výjezdové centrum ve Frymburku

Záchranáři a profesionální i dobrovolní hasiči zasahující na Lipensku mohou od pondělí 3. února 2014 využívat nové Centrum integrovaného záchranného systému (IZS) ve Frymburku.

Jeho vybudování si vyžádalo celkem 30 milionů korun, z čehož 21 milionů dalo generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České Republiky, šest milionů Jihočeský kraj a tři miliony městys Frymburk.

Hlavním důvodem stavby nového centra IZS byly zcela nevyhovující podmínky, ve kterých ve Frymburku zdravotnická záchranná služba a profesionální i dobrovolní hasiči působili. A zároveň, že dynamický rozvoj turistického ruchu v okolí Frymburku a Lipna nad Vltavou logicky způsobuje zvýšený počet různých typů mimořádných událostí. Od úrazů, přes dopravní nehody, požáry, záchrany na vodní hladině, pátrání po osobách až po specifické hrozby nehody hromadné lodní dopravy.

„Díky spolupráci Jihočeského kraje, hasičů profesionálních i dobrovolných, záchranářů a vedení městyse dnes otevíráme unikátní zásahové středisko. Ačkoliv si všichni přejeme, aby se jeho dveře otevíraly co nejméně, věřím, že bude perfektně sloužit jak místním, tak statisícům turistů, kteří na Šumavu k Lipenskému jezeru přijíždějí. A když už hasiči nebo záchranáři budou muset vyjet, tak ať všechny jejich zásahy dopadnou šťastně,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Složky IZS ze stanice Frymburk vykrývají rozsáhlé území od Horní Plané až za Vyšší Brod, dále pak severně k Hořicím na Šumavě a Světlíku. Jižně Lipenské jezero až ke státní hranici. Jedná se o území o velikosti více než 1 000 km2. Na tomto území se samozřejmě nachází celá řada jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí na tomto území, které jsou zařazeny do poplachového plánu IZS. Neopomenutelná je zde i možnost přeshraniční spolupráce záchranných složek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama