ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2014 20:25:34

Dodatečným bodem se budou na svém jednání 13. února 2014 zabývat krajští radní

Dodatečným bodem se budou na svém jednání 13. února 2014 zabývat krajští radní

,„Soukromý provozovatel nám nabídl k odkupu části anebo celou zoologickou zahradu Tábor – Větrovy, a to za částky mezi 26 a 86 miliony korun,“ říká Milan Nebesář, vedoucí kanceláře hejtmana Jihočeského kraje.

„Lze se pouze domnívat, jaký je pravý smysl a účel žádosti provozovatele, neboť z veřejných zdrojů je dostupné, že je stíhán pro zvlášť závažné zločiny podvodu, dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie a zdali tedy pravý smysl nespočívá v sanaci dluhů vlastního podnikání. Své požadavky navíc umocňuje důsledným upozorňováním na možnou medializaci věci a podání žalob na náhradu škody. I kdyby nepanovala shora uvedená negativa, vyhovět nabídce provozovatele není možné, Jihočeský kraj nemůže vkládat prostředky do společnosti s neprůhledným financováním,“  uvedl Milan Nebesář.

Provozovatel tuto nabídku kraji učinil z důvodu údajných pochybení stavebního úřadu v Táboře a Krajského úřadu Jihočeského kraje při dodatečném povolování staveb, které však stavěl bez příslušných povolení, stvrzeným účelem úhrady škody, která ZOO tímto postupem vznikla. To však není možné, protože krajská samospráva není oprávněna jakkoli zasahovat do probíhajících správních řízení a předjímat tak výsledek těchto řízení, protože by tak činila v rozporu se zákonem.

„Pravděpodobnost, že Rada Jihočeského kraje na nabídku kývne, je minimální. Finance potřebujeme investovat do úplně jiných oblastí, například do zdravotnictví, školství, dopravy či sociálních služeb. Podnikatel, který je známý také díky projektu delfinária v Bechyni, respektive u Lipenské přehrady, prostě hledá viníka svých finančních problémů v celém svém okolí,“ dodal Milan Nebesář.

Stejnou nabídku, kterou definitivně posoudí až zastupitelstvo Jihočeského kraje, učinil provozovatel ZOO Tábor – Větrovy také městu Tábor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama