ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2014 20:47:23

Kraj a České dráhy budou spolupracovat nejen v oblastech dopravní obslužnosti

Kraj a České dráhy budou spolupracovat nejen v oblastech dopravní obslužnosti

Memorandum o spolupráci v železniční dopravě na jihu Čech podepsali 6. února 2014 v Písku hejtman Jiří Zimola a generální ředitel Českých drah Dalibor Zelený.

V dokumentu se zavázali k plnění úkolů v rámci oblastí dopravní obslužnosti, dopravní infrastruktury, majetkového podnikání a výchovy i vzdělávání. Na přípravě uvedeného memoranda se Zimola se Zeleným dohodli v říjnu loňského roku. 

„Podpisem jsme mimo jiné stvrdili společný zájem na zajištění kvalitní dopravní obslužnosti v našem regionu veřejnou železniční dopravou v souladu s Plánem dopravní obsluhy území Jihočeského kraje. Na přípravě a realizaci integrovaného dopravního systému, spolupráci na rozvoji železniční dopravy do oblastí Horních a Dolních Rakous, propagaci veřejné železniční dopravy s cílem zastavit nárůst individuální dopravy automobilní, podpoře výstavby dopravních terminálů, prosazování společných projektů v rámci Evropského regionu Dunaj – Vltava, součinnosti při řešení problémů související s přípravou a realizací zbývajících staveb IV. železničního koridoru, napomáhání řešení potřeb Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích či spolupráci se Střední školou České Velenice, která zajišťuje výuku Provoz a ekonomika dopravy,“ vyjmenoval Zimola s tím, že toto vše má vést zejména ke zlepšení kvality služeb na dráze pro cestující tak, aby odpovídaly 21. století. „A jsem velmi rád, že se k tomu České dráhy staví více než vstřícně,“ dodal.

České dráhy pak v rámci svých ekonomických možností mají zajistit postupnou obměnu vozového parku v dálkové i regionální přepravě na jihu Čech. Jihočeský kraj zase podpoří aktivity Českých drah při získávání prostředků z Evropské unie či grantových programů i jejich aktivity směřující k rozvoji cestovního ruchu v regionu. 

„Těší mě, že se nejedná pouze o dopravu, protože naše vztahy s Jihočeským krajem jsou širší. Proto se tato dohoda týká například i spolupráce v oblasti školství, kde České dráhy podporují vzdělávání zejména v oblasti techniky. Velkou radost máš též z toho, že memorandum zdůrazňuje provázanost vlakové s ostatními druhy osobní přepravy tak, aby tvořily jeden celek, který usnadní občanům cestování nejen do zaměstnání a škol, ale i třeba za kulturou,“ uvedl Zelený.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama