ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2014 17:47:08

Nová garážová vrata pomohla zkrátit výjezdové časy sanitek

Nová garážová vrata pomohla zkrátit výjezdové časy sanitek

Posádky sanit Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje (ZZS JčK) v Táboře mohou být u pacientů minimálně o 1,5 až 2 minuty dříve. Vděčí za to novým garážovým vratům v tamní výjezdové základně.

Ta zde fungují od prosince loňského roku a záchranáři si je nemohou vynachválit. V zimních měsících navíc pomáhají k nezanedbatelné úspoře energií na vytápění. Investici ve výši 694 tisíc korun, která byla k jejich pořízení zapotřebí, uhradil ze svého rozpočtu Jihočeský kraj.

„Záchranná služba sídlí v budově Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje v Táboře už téměř 20 let. Objekt, který byl vybudován před 30 lety, byl určen pro výjezdy  těžké požární techniky a v současné době se pracuje na jeho celkové modernizaci. Ta se týkala i starých velkých plechových vrat, jejichž otevírání a zavírání naše osádky při výjezdu vždy zdržovalo,“ uvedl ředitel ZZS JčK Marek Slabý s tím, že sanity tu vyjíždění 20krát až 30krát denně, což znamenalo těžké dveře až 60krát denně otevřít a zavřít.

Zkrácení výjezdových časů sanit na Táborsku kvituje s povděkem i první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská. „Vzhledem k tomu, že o záchraně života mohou rozhodovat i vteřiny, mohou i automaticky se otevírající vrata, a tím pádem rychlejší výjezd, přispět někomu na pomoc v kritické chvíli jeho života,“ zdůraznila.

Objekt, kde ZZS JčK v Táboře sídlí, patří Hasičskému záchrannému sboru Jihočeského kraje (HZS JčK). Vzhledem k tomu, že jsou tam záchranáři v nájmu, nemohla ZZS JčK do výměny vrat své prostředky investovat přímo. Potřebné finance tak věnoval kraj HZS JčK jako dar.

„Jedná se o další příklad vynikající spolupráce složek Integrovaného záchranného
systému a Jihočeského kraje, podobně jako tomu bylo při nedávném otevírání základny Integrovaného záchranného systému ve Frymburku,“ uzavřel Slabý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama