Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2014 20:33:55

Kolik toho naši europoslanci mohou v Evropském parlamentu prosadit?

Kolik toho naši europoslanci mohou v Evropském parlamentu prosadit?

V květnových volbách do Evropského parlamentu budeme z celé plejády osobností vybírat celkem dvacet jedna zástupců naší země, kteří nás potom budou zastupovat ve Štrasburku a Bruselu.

Je tedy na místě se zeptat, co mohou prosadit. Jsem přesvědčen, že toho moc nebude, jak to bylo mimochodem také až do současné doby, jelikož místo toho, aby spojili své síly dohromady a společně se snažili pro Českou republiku vyjednat to nejlepší, co jde, roztříští se tam podle svého politického přesvědčení a tím pádem si budou konkurovat, jako se to děje v parlamentu českém. Jedni budou prosazovat spíše pravicové a ti druzí spíše levicové myšlenky. Těch levicových bude samozřejmě o něco více, jelikož celá EU se postupně čím dál tím více vychyluje doleva, což samozřejmě není pro budoucnost dobré. Populisticky vysoké sociální výdaje, kterými se oblbují a lanaří voliči a z toho důvodu stále vyšší a vyšší daně a s tím spojené další odvody státu, to je to, oč tu jde. Čím dál tím více států EU se dostává svým dluhem, čím dál tím blíže k hranici svého celkového hrubého domácího produktu, a pokud se s tím brzy něco neudělá, dopadneme všichni velice špatně. Nebuďme eurohujery ani euroskeptiky. Chce to mít zdravý rozum a být eurorealisty! Pokud již součástí unie jsme, snažme se vybrat takové představitele, kteří budou opravdu za naši vlast bojovat a budou naše rozumné a logické zájmy obhajovat, i když, jak už jsem psal, nevím, zda to bude něco platné. Rád bych se mýlil.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama