ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2014 10:43:13

Zastupitelé schválili vznik příspěvkové organizace Krajské školní hospodářství

Zastupitelé schválili vznik příspěvkové organizace Krajské školní hospodářství

Zřízení příspěvkové organizace Jihočeského kraje s názvem Krajské školní hospodářství (KŠH) schválili ve čtvrtek 27. února 2014 krajští zastupitelé.

Svou činnost má zahájit na začátku letošních letních prázdnin, kdy se do jejího čela postaví i ředitel vzešlý z výběrového řízení.

Schvalovacím procesem prošlo zároveň i vyjmutí majetku školního polesí svěřeného k hospodaření příspěvkové organizaci kraje Vyšší odborná škola lesnická a Střední lesnická škola Bedřicha Schwarzenberga v Písku a jeho předání KHŠ. A ano řekli krajští zastupitelé i zrušení příspěvkové organizace kraje Školní rybářství Protivín bez likvidace a sloučení s KŠH.

„Hlavním smyslem zřízení KŠH je zajištění komplexního praktického vyučování žáků středních škol v oblasti polesí a rybářství podle školních vzdělávacích programů a zároveň vytváření podmínek pro zájmovou odbornou činnost žáků, studentů, pedagogických pracovníků i výzkumnou činnost. Stejně tak důležité je i zajištění praktického vyučování dostupného pro všechny typy odborných škol, zajištění i realizace projektů z EU a činností, která v těchto oblastech pokrývá celé území Jihočeského kraje,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.   

Zásadními důvody, proč se kraj rozhodl ke kroku KŠH zřídit, byla mimo jiné snaha o zřízení jedné organizace s jednotným řízením, disponujícím širokým strojovým i vozovým parkem a zapadající do koncepce vedení kraje.

„Je nutné ale ještě jednou zdůraznit, že majetek zůstává kraji, mění se jen jeho správa. Stejně jako to, že zefektivnění hospodaření se nijak nepromítne do kvality výuky, naopak ji posílí,“ uzavřel Zimola. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama