RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2014 10:46:20

Chce ministr Brabec převzít odpovědnost za experiment na Šumavě?

Chce ministr Brabec převzít odpovědnost za experiment na Šumavě?

Chce ministr Brabec převzít odpovědnost za experiment na Šumavě? Podle informací z dnešních Lidových novin ano. Ministerstvo životního prostředí, v jehož čele stojí, schválilo Plán péče o Národní park Šumava. Ten podle mých informací vychází z návrhů

  Ekologickým aktivistům se znovu daří pokračovat v gigantickém experimentu, který na území národního parku Šumava započal za ministra Bursíka. Kam takový experiment vedl, jak vypadá ona kýžená „divočina“, vidí dnes návštěvníci Šumavy v podobě tisíců a tisíců uschlých stromů. Otázkou ovšem je, zda pan ministr může přes veškerou snahu odpovědnost za tento experiment a za obrovské škody, které může způsobit, opravdu převzít. Národní park Šumava byl zřízen nařízením vlády České republiky a proto je vláda jediným orgánem, který může se vší odpovědností o Národním parku Šumava rozhodovat.

 Vyzývám proto pana předsedu vlády Bohuslava Sobotku, aby zařadil projednání situace v Národním parku Šumava na jednání vlády a aby vláda rozhodla o tom, zda bude Poslanecké sněmovně předložen zákon o Národním parku Šumava, zda součástí tohoto zákona bude i zónace a v jaké podobě bude nakonec Plán péče schválen.

 Obce na Šumavě a hlavně jejich obyvatelé očekávají, že pro jejich rozvoj v budoucích letech budou stanoveny jasné mantinely a že se jejich osud nedostane do rukou ekologických aktivistů.

 Jan Zahradník,

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama