ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2014 12:03:09

Sobotka procitl až po tytyty ze EU. Babiš nikdy nepřestane tančit mezi vejci

Sobotka procitl až po tytyty ze EU. Babiš nikdy nepřestane tančit mezi vejci

O víkendu zažila česká politická scéna tvrdkou šarvátku lídrů koaličních stran Andreje Babiše a Bohuslava Sobotky. Jestli to ovšem pan Sobotka myslel jen trochu vážně bude to věčná šarvátka, protože Andrej Babiš bude ve střetu zájmů permanentně.

Procitnutí premiéra Bohuslava Sobotky, který Andreje Babiše mediálně „nakopnul“, přišlo skoro po půl roce od voleb.  Až poté, co se ozvala se svou kritikou členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová, přesněji až po té, co zprávu převzala skoro všechna média.

Když Bohuslav Sobotka vstupoval do koaličního svazku s Andrejem Babišem a řekli si svoje áno, musel si být přeci vědom, že Agrofert, coby čtvrtá největší firma a jeden z největších zaměstnavatelů vůbec, má působiště skoro ve všech odvětvích průmyslu a zemědělství a že Andrej Babiš takříkajíc tančí mezi vejci, kuřaty, salámy atd. atd.

Pokud si Sobotka neuvědomoval tyto veřejně známé skutečností, či spíše mu nedocházely, měl se zeptat svého spolužáka, neformálního vládce Lidového domu, jak jej označuje politolog Lukáš Jelínek, JUDra. Radka Pokorného. Ten Andreje Babiše zastupoval ve sporu s PKN Orlen v privatizaci Unipetrolu, takže by panu Sobotkovi jistě objasnil šíři aktivit Agrofertu.

Kdo si myslí, že vše vyřeší dotační oklika, tedy, že nic nepůjde přes ministra financí, musí být hodně naivní nebo spíš musí chtít mít zavřené obě oči.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama