RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2014 12:44:28

Evropa musí energetiku řešit společně

Evropa musí energetiku řešit společně

V souvislosti s krizí na Ukrajině znovu nabývá na naléhavosti otázka energetické bezpečnosti zemí Evropské unie.

Za nebezpečnou považujeme zejména závislost evropských zemí na ruském plynu a ropě. Z těchto důvodů podporujeme polskou iniciativu za větší koordinaci energetické politiky jednotlivých členských zemí.

„V souvislosti s ruskou agresí vůči Ukrajině, která pošlapává mezinárodní právo, se otevřel nový urgentní problém – závislost Evropy na ruském plynu a ropě. Na tento vývoj musí EU reagovat rychlým posílením společné evropské politiky,“ říká lídr TOP 09 a Starostů do evropských voleb Luděk Niedermayer.

Tomuto problému se už věnují i naši severní sousedé, polský premiér Donald Tusk přišel v minulých týdnech s návrhem na vznik Energetické unie.

Rozvoj energetiky je dlouhodobou záležitostí, a proto je třeba práci na společné evropské politice zahájit neprodleně.

Předsednictvo TOP 09 i Poslanecký klub TOP 09 a Starostové zastávají přesvědčení, že by Česká republika měla být aktivní při vytváření společné evropské energetické politiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama