Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 11:45:11

Děti a dnešní život

Děti a dnešní život

Prošla jsem spoustu českých a moravských měst a obcí v rámci evropské kampaně. Velmi mě zaujala diskuse s rodiči, kteří si stěžují, že mají málo času na své děti.

Pokud chtějí oba uživit rodinu, mají často dvě i tři práce, a děti jsou odkázány samy na sebe, školu, v tom lepším případě na babičky a dědečky. I poslední průzkumy ukázaly, že děti se v čase mimo školu věnují nejčastěji televizi, počítačovým hrám, internetu a Facebooku. Ukazuje se, že třetina dětí za měsíc nepřečte ani jednu knihu. A je to skoro škoda, že jsou tak ochuzeny o informace, které nám kvalitní knihy poskytují. Když děti vůbec čtou, preferují dobrodružné knihy, komiksy a knihy o zvířatech. A proto je dobře, že vláda začíná řešit problém práce pro lidi. Jen věřím, že dobrý úmysl neskončí pouze na papíře. Tlak na velké státní a polostátní podniky, aby pomohly snížit nezaměstnanost, je sice chvályhodný, ale není tak zcela jisté, k jakým koncům dospěje. Problém je také v tom, že státní podniky se příliš nesnaží žádat o případné dotace a lidi zaměstnávat. Objem peněz je na to opravdu velký, včetně evropských fondů jde téměř o osm miliard. Ministerstvo práce chystá i další novinky v rámci zamezení rozrůstání se nezaměstnanosti. Má se tak vrátit i placená veřejná služba. Věřme tedy, že i rodiny s dětmi budou dostávat pracovní příležitosti, které jim umožní věnovat se více výchově dětí a nenechávat je osudu. Není totiž možné, aby děti vychovávaly počítače a bezcílně bloudily po ulicích. A to vše je možné řešit i pomocí evropských fondů, které je třeba naučit se čerpat tak, že budou nám všem ku prospěchu.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama