ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2014 10:02:26

Česká Suverenita v Evropském parlamentu zvrátí nezákonnou privatizaci OKD

Česká Suverenita v Evropském parlamentu zvrátí nezákonnou privatizaci OKD

Podle právníků České Suverenity je privatizace OKD nezákonná od samého počátku.

Privatizace totiž proběhla 1. ledna 1991, tedy po termínu, ke kterému k privatizaci mohlo dojít. Pod touto privatizací je podepsán Vladimír Dlouhý, místopředseda strany ODA, která má ostatně na svědomí všechna pochybná privatizační rozhodnutí z devadesátých let. „Podali jsme žalobu na neplatnost privatizace OKD od samého počátku. V soudním rozhodnutí bylo konstatováno, že prý nejsme oprávněnými osobami, které by mohli tuto skutečnost žalovat, protože prý nejsme touto privatizací dotčeni, přestože v bytech OKD bydlíme. Soud tedy nerozhodl a ani nemohl rozhodnout, zda privatizace OKD byla zákonná, ale pouze naši žalobu zametl pod koberec, protože se nás to prý netýká,“ uvedl jako další absurditu této kauzy místopředseda České Suverenity Bc. Zdeněk Pavlíček.

„V Janě Volfové mám jistotu, že pokud bude zvolena do EP, udělá vše pro to, aby se kauza obrátila ve prospěch zájmů všech občanů ČR a ne jen těch několika, kteří z ní profitovali. Budu jí po boku, protože boj s gaunery a lumpy se vzdávat nesmí,“ dodal Zdeněk Pavlíček.

Předsednictvo České Suverenity znovu připomíná, že český stát prodal podíl v OKD společnosti Karbon Invest za 4,1 miliardy korun, přičemž tržní hodnota státního podílu byla zhruba 24 miliard korun. Od začátku privatizaci v pozadí řídil její dnešní vlastník Zdeněk Bakala.

Česká Suverenita je jedinou stranou, která se kauzou OKD a bytů OKD dlouhodobě zabývá. Trvale poukazujeme na nezákonnost privatizace OKD, hájíme zájmy nájemníků a maximálně se snažíme zvrátit současný stav, který stál naše daňové poplatníky nejméně 20 mld. korun a nájemníkům prodražuje bydlení. Představitelé ČS podpořili nájemníky bytů OKD a již mnoho let všemožně poukazujeme na řadu nestandardních, podezřelých a také nezákonných skutečností, které se během privatizace OKD vyskytly. Některá naše trestní oznámení sice Policie stále vyšetřuje, ale zdá se, že tato kauza nemá u Policie „prioritu“.

„Kauzou privatizace OKD, zejména někdejších bytů OKD, se zabývám od roku 2008, kdy jsem se stal členem sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ. Prozatím bez úspěchu. I když v předvolebním čase se už několikrát zvedla vlnka zájmu, nikdy to daleko nešplouchlo,“ říká Bc. Zdeněk Pavlíček, 1. místopředseda České Suverenity. „Současná mediální pozornost kauze OKD a přestřelky mezi členy vlády vnímám pouze jako mocenský boj uvnitř koalice, který na řešení kauzy OKD nebude mít pražádný vliv. Jinak by se za více jak půlroční vládnutí jistě ve věci něco dělo. Očekával jsem s nadějí, že se konečně začne kauza řešit, když byla za Babišovo ANO do parlamentu zvolena někdejší investigativní novinářka Jana Lorencová, která je s kauzou podrobně seznámena. Bohužel, zatím se neděje nic. Na druhou stranu to chápu, premiérem vlády je Bohuslav Sobotka, který má, jak se říká lidově „máslo na hlavě“, protože jako ministr financí privatizaci OKD realizoval, a v čele eurokandidátky ANO je Pavel Telička, blízký spolupracovník soudně potvrzeného gaunera Zdeňka Bakaly,“ reaguje aktuálně Pavlíček.

„Naše bývalá předsedkyně Jana Bobošíková byla první českou političkou, která do Ostravy kvůli OKD osobně přijela, třikrát v kauze OKD interpelovala v EP, mezi českými europoslanci však osamocena. Suverenita darovala Sdružení BYTYOKD finanční prostředky na uhrazení právních služeb spojených se žalobou k Soudnímu dvoru Evropské unie v Lucemburku.“ říká současná předsedkyně České Suverenity Jana Volfová. „Já sama jsem podávala trestní oznámení na Bohuslava Sobotku a dalších asi 30 osob, policie dosud vyšetřování neuzavřela, ale první obvinění již padla. Znalec, který podhodnotil cenu OKD a dodal tak podklad pro špinavou hru dalších darebáků, byl obviněn. Doufám, že dojde i na ostatní,“ dokončila Volfová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama