ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2014 13:08:06

Má to smysl

Má to smysl

Poslední předvolební vzkaz Radka Johna: Přijďte k urnám, jestli nechcete...

Asi se ptáte, proč v tento krásný slunný den jít k volbám, když málokdo kolem Vás jde.  Někdo stále ještě žije v pocitu, že evropské volby jsou nedůležité, nevšiml si ještě, že většina legislativy povinně přijaté v ČR přichází z Bruselu.

Brusel za deset let 4000 nařízení a směrnic povinně aplikovaných do českého právního řádu, český parlament za dvanáct let 1300 zákonů. Někdo se nezajímá o politické dění a jenom trpně čeká, jakou jobovu zvěst si na něj zas vymyslí ti, které nevolil, a vzdal se tak možnosti to ovlivnit. Někdo má pocit, že je prostě v módě nechodit k volbám a ještě se tím vytahovat, místo aby se za postoj „jsem ovce a nehodlám to měnit“, styděl.

V tomto volebním období chystá EU svými nařízeními utahování šroubů, které se většině z vás nebude líbit. V prvé řadě nám bude ještě víc nutit Euro, přestože je to pro ČR, jako pro exportní zemi, krajně nevýhodné. Při přechodu na euro bychom museli odevzdat do Bruselu až 350 miliard korun, na dluhy zemí eurozóny, které si žily nad poměry. Vše by okamžitě podražilo a zemi by ještě postihla inflace.

EU nám chce také zpřísnit podmínky pro držení zbraní, odebrat občanům EU zbraně na sebeobranu a myslivcům a sportovním střelcům zkomplikovat život tak, že na svůj koníček nebudou prostě mít. Hádejte, co ví autorka návrhu švédská eurokomisařka Cecilia Malströmová třeba o bezpečnostní situaci v našich vyloučených lokalitách? Samozřejmě nic. Je třeba odmítnout její diktát a v Europarlamentu dělat vše proto, abychom hromadnému odzbrojení občanů ČR při zachování nelegálních zbraní v rukou zločinců zabránili.

V nadcházejícím volebním období se v europarlamentu také povede tvrdý boj o geneticky modifikované potraviny (GMO). ČR bohužel patří spolu s Rumunskem, Španělskem a Portugalskem mezi jediné státy, kde je pěstování těchto geneticky modifikovaných plodin povoleno, přestože jejich účinky na lidské zdraví a dopady jejich pěstování nejsou dostatečně prozkoumány. Nechci, aby ČR nadále patřila mezi pokusné králíky, zatímco ostatní čekají, jak dopadneme. EU musí zakázat pěstování GMO na celém území, protože Evropa je jedno velké pole.

Pojďte k volbám, začněme se bránit nesmyslným příkazům a pojďme prosazovat jen smysluplná opatření. Jde tu přece o víc, než se na první pohled zdá. Dejte nám příležitost bránit vaše zájmy v Bruselu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama