Jakub Ježek

  • SZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2014 12:11:00

Připomínky k Rozvaze o území městské části Praha 11

Připomínky k Rozvaze o území městské části Praha 11

Lesopark na Trojmezí, katastrofální stav dopravních uzlů, venkovní koupaliště a nesmyslné stavební záměry. Strana zelených v Praze 11 předložila své připomínky k Rozvaze o území městské části.

 Úřad městské části Praha 11 oslovil v pondělí 12. 5. 2014 členy Výboru pro územní rozvoj a životní prostředí, aby do čtrnácti dnů předložili své připomínky k Rozvaze o území městské části. Tyto připomínky budou zpracovány a do konce května předány magistrátu, který by k nim měl přihlédnout při zpracovávání Metropolitního plánu.

Čas to byl šibeniční, ale museli jsme se s tím poprat. Koneckonců od toho v tom výboru sedíme. Je jen škoda, že někteří kolegové z výboru si plány, kam měli zakreslit své připomínky, ani nevyzvedli,” říká Jakub Ježek, předseda zelených na Jižním Městě a lídr kandidátky do komunálních voleb na podzim roku 2014.

My máme dvě zásadní priority, které opakujeme už několik let. Tou první je výsadba nového celoměstsky významného lesoparku v oblasti Trojmezí, který bude obsahovat prvky pro sportovní, kulturní a volnočasové aktivity a pro komunitní akce místních obyvatel, např. cyklo a in-line dráhu oddělenou od chodníků pro pěší, hřiště pro psy i dětská hřiště, praktické ukázky přírodního stavitelství, přeměnu retenčních nádrží u Mírového hnutí na venkovní koupaliště apod. Druhou prioritou je zabránění výstavby, která není určena pro místní obyvatele. Výstavba občanské vybavenosti, určené pro obyvatele Prahy 11, je myslím v pořádku. Problém vidím v záměrech, které mají přitáhnout obyvatele z jiných částí Prahy. Dopravní tepny vedoucí na Jižní město jsou přeplněné. Křižovatka Mírového hnutí x K Horkám je pravidelně zacpaná a to není ještě otevřený vodní svět, sjezd z dálnice u Opatova a následná křižovatka je jedna z nejhorších a nejnebezpečnějších, které znám. Navyšování dopravy rozhodně není pro obyvatele Prahy 11 přínosem,” doplňuje Ježek.

Renata Vikartová, která bude na podzim dvojkou na kandidátce, k tomu dodává: „ Potřebujeme ostrůvky zeleně v Praze spojovat a ne rozdělovat. Výsadbou lesoparku na Trojmezí a dotvořením vhodného biokoridoru mezi Milíčovským lesem a Hostivařským lesoparkem by vznikl v Praze unikátní zelený pás vedoucí od Milíčovského lesa až k meandrům Botiče v Záběhlicích. Představte si, že v Újezdě nasednete na kolo a lesem dojedete až na Zahradní Město. Praha 11 by se stala městem obklopeným lesy, obyvatelé nejen Jižního Města by měli více ploch k rekreaci a jsem přesvědčena, že takto rozsáhlá výsadba by se velmi pozitivně podepsala i na místním mikroklimatu. To by byl myslím obrovský přínos jak pro životní prostředí, tak pro kvalitu života obyvatel nejen Prahy 11,“ říká Vikartová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama