PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2014 17:51:17

Blažek, novináři a syndrom nymfomanky

Blažek, novináři a syndrom nymfomanky

Jeden bývalý fanda mých komentářů mi vyčetl, že „jsem jako oni.“ Čekal, že do politiků budu šít a já prostě jen funguju.

Má pravdu. Mé zoufalství není ale tak hluboké, abych mu nabídl, ať si to se mnou vymění, nebo abych bažil po návratu do novin. Ostatně, za to, že jsem byl novinářem, začínám se poněkud stydět.

Ne proto, že jsem kritizován a shledáván přes svou nadváhu lehkým. Ale proto, jak si někteří přivozují nesnesitelnou lehkost bytí skoro jako Nymfomanka.

Dnešní zkušenost:

Ve ve výboru bojujeme o to, aby byly všechny smlouvy se státem či s obcemi na internetu. Zájmové skupiny dělají vše pro to, aby tomu tak nebylo. Jsou v tom háčky a kličky, nejde to udělat tak, aby byli uspokojeni všichni, mám li zůstat u sexuálních příměrů.

Po týdnech hádek a přestřelek je debata věcná. Mají zveřejňovat smlouvy i starostky a starostové malých obcí, kteří se obávají, že to nezvládnou? Nepoškodí zveřejnění smluv státní společnosti jako je Budvar v boji s konkurencí? Jaký má být podíl státu ve společnostech, které vše zveřejní?

To je obsaženo v takzvaných pozměňujících návrzích.

Nuda?

Nemyslím. Je to zásadní zákon, který nás může o něco posunout k civilizaci.

Tu vystoupí bývalý ministr Blažek z ODS, jinak vtipných chasník, všechna čest a povídá, jak ho udivuje to, jak vládní strany celou věc zdržují a nemají ochotu vše přijmout.

A zkušený novinář? Celou reportáž postaví na těchto Blažkových slovech.

Proč? Potřebuje konflikt.

To mu neberu.

Proč ale nedodá, že Blažkova ODS i Blažek sám zabránili taktickými průtahy v tom, aby zákon přijala už sněmovna pod smilným premiérem Nečasem? Byla to ODS, která brzdila návrh koaličního partnera Farského, až ho ubrzdila. A vzdalovala nás od civilizace.

Laskavý čtenář se nyní zeptá, proč jsem to nevmetl Blažkovi do očí sám, když jsem seděl proti němu.

Odpověď mám: Když se debatovalo věcně, nechtěl jsem mu dát možnost k politickým tyrádám, kdy všichni všechno vyčítají všem. Vyplatilo se. Výbor zákon doporučil.

Čekal jsem ale, že zkušený novinář za mě připomene minulost.

Ho...
...uby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama