ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2014 15:42:57

Babiš si dělá zálusk na peníze odborářů

Babiš si dělá zálusk na peníze odborářů

Ministr financí Andrej Babiš chce zrušit daňové zvýhodnění pro odboráře. Ti dnes využívají daňové úlevy za to, že platí členské příspěvky.

Pane Babiši, podejte si ruku s panem Kalouskem! Ten taky chudým bral a bohatým dával. Když pan Kalousek snížil zaměstnancům příspěvek do Fondu kulturních a sociálních potřeb ze dvou na jedno procento, odboráři se bouřili ve jménu všech zaměstnanců, i přesto si prosadil své.

Právě tento fond pomáhal pracujícím v jejich nelehké práci, aby alespoň občas mohli zapomenout na práci a mohli nechat malinko odpočinout tělo i duši. Pomocí tohoto fondu se organizovaly nejrůznější zájezdy, třeba na koncert. Ale nejen to, díky němu mohli zaměstnanci svým dětem uspořádat předvánoční besídku. Lidé se mohli potkávat, takže měl fond i své společenské opodstatnění. Ale pan Kalousek řek: Tak to ne! Musí se šetřit. Ale aby se neřeklo, něco těm chudým zaměstnancům necháme. Třeba jedno procento. Takže teď už nejsou žádné koncerty, žádné výlety, žádné besídky. Jenom a jenom práce. Kolega přece není kamarád a neexistuje proto důvod, proč by se měli zaměstnanci potkávat i mimo práci.

Ale co vy, pane Babiši? Koukám, že to ministerstvo financí je nějaké zakleté! Na co jste to zase přišel? Sebrat zaměstnancům sdruženým v odborech posledních pár stovek, které si mohli odečíst z daňového základu díky členským příspěvkům. Odbory jsou v jednadvacátém století vnímány jako veřejné zlo, jednotliví členové zatajují své členství, je jim vyhrožováno, aby své jméno nespojovali s odbory. A očividně leží v žaludku i Vám.

Měl byste sejít z piedestalu mezi obyčejné lidi, vyzkoušet si obyčejnou práci třeba údržbáře. Pak by Vás nenapadaly takovéto nesmysly! Raději přemýšlejte, jak změnit a nastavit fungování této země, aby se zde poctivým obyčejným pracujícím žilo lépe. To je Vaše povinnost, s tím jste šel do politiky. Nebo se mýlím?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama