Ing. Jan Hajda

Zemřel dne 27.2.2018
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2014 10:51:26

Senát PČR schválil růst penzí od příštího roku

Senát PČR schválil růst penzí od příštího roku

Ve dnech 23. - 24. 7. 2014 na svém zasedání Senát PČR projednal novelu zákona o důchodovém pojištění, která řeší růst penzí.

Důchody od ledna příštího roku vzrostou o 1,8 %, v průměru by se tak měly zvýšit zhruba o 200,- Kč měsíčně. Senát PČR schválil novelu zákona o důchodovém pojištění, která pro příští rok mimořádně takový růst garantuje. Do budoucna pak umožňuje valorizaci podle dřívějších pravidel, která změnila bývalá vláda Petra Nečase (ODS). Důchody se budou opět automaticky zvyšovat o 100 % růstu spotřebitelských cen (inflace) a třetinu reálné mzdy.

V příštím roce se ale důchody mimořádně zvýší o pevně stanovaných 1,8 %, což má kompenzovat nižší růst penzí z minulých let. Vláda se nemohla spolehnout na chystanou změnu valorizačních pravidel, protože reálné platy v posledních letech nerostly.

Zpravodajem za Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu PČR, který zákon projednal, byl senátor Jan Hajda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama