Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2014 12:18:35

Stejný metr už dávno neplatí

Stejný metr už dávno neplatí

Po přívalu informací o dění na Ukrajině, jak těch oficiálních zejména z ČT, tak těch oficiálních z druhé strany, ale nám utajovaných, mě nutí udělat si jasný závěr toho, co se děje ve světě.

     Nevím, proč jsme neustále masírování propagandou o zlém Rusku a hodné Ukrajině, ale je třeba občanům také říci informace, jež jsou nesporné. 

     Viděl jsem na internetu záběry z Majdanu, kde kordon neozbrojených policistů držících se za ruce bez jakýchkoliv ochranných prostředků čelí útočícím demonstrantům, kteří na ně házejí zápalné lahve, dlažební kostky nebo je mlátí řetězy. Tehdy prezident Janukovič  nesáhl po žádné armádě, pouze po policii. Při dosažení změny politických poměrů, se demokrati z nich vzešlých klidně obrátili proti svým občanům s tanky, děly, raketami a ničí svá města a hubí civilní obyvatelstvo. Takzvaní separatisté jsou teroristi a tak se s nimi musí zacházet. Proč se východ Ukrajiny vzbouřil? Nebude to tím, že ihned po neústavním odchodu prezidenta Janukoviče  vyhlásili demokrati zákaz ruštiny jako úředního jazyka, ztráty možnosti decentralizace východu Ukrajiny? USA a EU stupňují sankce vůči Rusku, i když to těžce poškodí naší ekonomiku. Jestliže si naši spojenci chtějí na Ukrajině zřídit vojenské základny, vynutit si vstup chudé Ukrajiny do NATO a EU, proděláme na tom pouze my. Chtěl bych vidět situaci, kdyby to samé udělali Rusové na Kubě v takové pěkné blízkosti u jejich hranic.

     A teď obráceně. Separatisté v klidné Libyi z města Benghází rozpoutali to samé co na Ukrajině etničtí Rusové. Ale tady je to jinak, oni nejsou teroristé, oni chtěli pouze více decentralizace a tak za uchování celistvosti Libye je plukovník Kadáfí před konečnou operací před vzbouřeným městem bombardován aliancí, protože přece nemůže vlastními děly a tanky a raketami ničit vlastní obyvatelstvo. Mimo jiné, všude kde se angažovaly USA, v Afghánistánu, Iráku, Lybii, Sýrii, kde chtěli zavést univerzálnost lidských práv a svobod, v tak rozličných kulturách, se z klidných států, tyto radikalizovaly a v těchto oblastech nyní vládnou radikální islamisté nenávidějící západní kulturu. Špatným vyhodnocením situace v těchto zemích se USA přepočítali. Všude vládne chaos, zabíjení a jenom zbrojařské firmy profitují.

   Další paralela souvisí s anekcí Krymu. Krym patřil dříve Rusku až do doby, kdy Ukrajinec Nikita Chruščov daroval Krym Ukrajině s 80% žijících Rusů. Bez ztráty na životě se Krym vrátil do Ruska. Naopak Kosovo patřilo vždy Srbsku a násilím se ztrátami na životech bylo Kosovo v rozporu s  mezinárodním právem odtrhnuto od Srbska. A to nemluvím o válečném dobrodružství proti Srbsku, kde došlo k vojenské agresi v rozporu s mezinárodním právem.

    Nyní si kladu otázku, lze prezentovat obdobné situace, jak se komu hodí do krámu? Asi ano. O hlavních důvodech můžeme jen spekulovat, jde o ropu?, plyn?, wolfram?, nebo nastartování ekonomik zbrojním průmyslem? To ať si každý odpoví sám. Já osobně nemám rád, když se věci řeší násilím.

Radek Nejezchleb, kandidát do Senátu, volební obvod Pelhřimov a Jindřichův Hradec

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama