ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2014 13:09:22

Nový školní rok ve Větřní zahájí dětská dopravní soutěž

Nový školní rok ve Větřní zahájí dětská dopravní soutěž

Jak se chovat bezpečně v silničním provozu se dozví Děti ve Větřní na Českokrumlovsku hned na začátku nového školního roku. V pondělí 1. září v 15 hodin odstartuje v parku u obecního úřadu dopravní soutěž Větřenská cyklojízda.

Děti zde dostanou možnost vyzkoušet si mimo jiné cyklosimulátor a autotrenažer.

Akce s účastí týmu bezpečnosti Jihočeského kraje je zaměřena na prevenci v dopravě a dopravní výchovu. Na její organizaci se podílejí například zástupci BESIP MD, Českého Červeného kříže, ÚAMK – Automotoklub České Budějovice apod.

„Děti jsou z hlediska silničního provozu velice zranitelnou a ohroženou skupinou a to jak v pozici chodců či cyklistů, tak spolujezdců v osobních automobilech, autobusech a podobně. I proto je Větřenská cyklojízda věnována nejen školákům, ale i jejich rodičům,“ uvedl krajský radní pro dopravu a starosta Větřní Antonín Krák a připomněl, že v rámci České republiky patří jižní Čechy ke krajům s nejhoršími následky dopravních nehod.

„To, co se děje na jihočeských silnicích, nás nesmí nechat klidnými. Pokud jakákoli preventivní akce přispěje ke snížení této tragické bilance a záchraně třeba jen jediného života, vyplatí se,“ konstatoval Krák.

Krajský koordinátor BESIP MD Václav Kovář v této souvislosti uvedl, že podle Národní strategie bezpečnosti silničního provozu by počet obětí dopravních nehod v Jihočeském kraji za celý letošní rok měl dosáhnout čísla 49. Tato hranici již byla ale dosažena.

Další velká preventivní akce, Den s Integrovaným záchranným systémem, se uskuteční v sobotu 6. září v Lipně nad Vltavou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama