Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2014 18:51:29

Rozhodnutí Senátu Parlamentu České republiky k novelizaci zákona o odpadech

Rozhodnutí Senátu Parlamentu České republiky k novelizaci zákona o odpadech

Dnes rozhodl Senát Parlamentu České republiky o zákazu výkupu odpadů od fyzických osob. Toto rozhodnutí námi velmi otřáslo. Postup senátorů k tomuto zákonu je pro nás naprosto nepřijatelný a otřásá základy demokracie tohoto státu.


Nevíme, zda se jedná o vliv lobbistů, o nedostatek informací k problému, nebo jde o něco jiného, například podzimní volby, ale jsme přesvědčeni, že toto rozhodnutí je velmi špatné, postihující slušné občany, ale i ekonomiku ČR jako takovou.

Už dvoudenní vývoj novely v Senátu, který posuzovanou novelu předloženou Poslaneckou sněmovnou ČR během dvou dnů úplně změnil, mluví za vše.

Tento zákaz, je dle našeho názoru tvrdým direktem demokracii v našem státě a porušením ústavních práv občanů ČR, jejichž soukromý majetek s kladnou hodnotou je nedotknutelný.

V případě přijetí této novely, tak jak ji přijal dnes Senát Parlamentu ČR se jedná o znárodnění soukromého majetku slušných občanů, maření investic podnikatelů, ale i o krok ke zhoršení ekologického a ekonomického stavu v ČR.

Toto opatření nepřijaly komunistické vlády, ale ani vlády současné, v demokratických státech Evropy.

Dle našeho názoru, byla novela schválená poslaneckou sněmovnou a předložená senátu ke schválení, dostatečnou normou postihující nepoctivé a "černé" sběrny a její naplnění by přispělo k odstranění krádeží kovů.

Změny, které do tohoto návrhu "vložili" senátoři, by ve svém důsledku postihly pouze slušné a zákony dodržující občany ČR.

Tyto změny jsou pro nás naprosto nepřijatelné  a pevně věříme ve zdravý rozum poslanců sněmovny ČR. Věříme, že tito zabrání přijetí, dle našeho názoru "protiústavního" opatření a že tuto novelu vrátí do konstruktivní podoby tak, jak jí již jednou poslanecká sněmovna přijala.

Já sám jsem velmi otřesen jednáním senátorů, věřím že se nestaneme jedinou zemí Evropy, kde se takto jedná s občany a nerad bych se ptal: ,,Kdo je další na řadě?"

                                     Petr Bajer

                                    předseda Strany soukromníků České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama