RNDr. Marta Bayerová

Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2014 9:45:37

Slavnosti chleba

Slavnosti chleba

V sobotu 6. září 2014 se v Slupi konaly tradiční „Slavnosti chleba“.

Jako symbol zde peče chléb vojenská polní kuchyně. Součástí slavnosti je prohlídka historického mlýna, který je národní kulturní památkou, a výstava historických vozidel. Současně probíhá bohatý kulturní program. Vystoupila řada hudebních  a tanečních souborů českomoravských, ale i slovenských.

Stánky s řemeslnými výrobky a s občerstvením dodávají tradiční ráz celých slavností.

Starosta obce Ing. František Jeleček, dlouholetý učitel a zástupce ředitele na Gymnáziu K. Polesného, na tuto slavnost  zve mimo jiné i své kolegy z „kantořiny“. Proto Slup rádi  s manželem téměř pravidelně navštěvujeme a je nám tam vždy velmi dobře.

V úterý 9. 9. 2014 byla slavnostně otevřena nově rekonstruovaná městská knihovna. Celá budova jaksi „prokoukla“. Zprůhledněla, provzdušnila se, zjasnila. Tradiční dřevěné regály jsou nahrazeny lehkými kovovými konstrukcemi, kde jsou pod hesly umístěny knihy. V nejvyšším patře jsou umístěny i počítače s možností přístupu na internet.

Přeji srdečně pracovníkům knihovny, aby se o jejich služby v době internetového „šílenství“ zajímalo co nejvíc lidí a hlavně dětí.

RNDr. Marta Bayerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama