Mgr. Juraj Thoma

  • BPP
  • České Budějovice
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2014 15:23:00

Dálniční slibotechna

Dálniční slibotechna

Zahájit stavbu 400 km nových silnic včetně několika úseků dálnice D3 slibuje týden před komunálními volbami ministr dopravy Antonín Prachař.

Ano, je z ANO, co to PROSTĚ ZAŘÍDÍ. Místo toho by ale dotyčné hnutí a jeho představitelé měli přestat balamutit občany.

Úseky D3 Borek-Úsilné a Veselí nad Lužnicí-Bošilec by prý měly být zahájeny ještě letos. Opravdu? On už je vybraný zhotovitel? NE, NENÍ. A i kdyby byl… Tentokrát se vše odehraje bez komplikací a bez odvolání neúspěšných žadatelů? Opravdu? Kde se bere ta jistota?

A co pozemky pro stavby, jejichž výkupy už rok stojí? Možná by chtělo zapracovat nejdříve na tom a pak halasně vyhlašovat velkolepé plány odtržené od reality.
Mimochodem, právě tento týden Odbor životního prostředí Magistrátu města České Budějovice musel přerušit vodoprávní řízení pro úsek stavbu D3 0309/I Bošilec-Ševětín kvůli „nedostatkům žádosti“. Co kdyby pan ministr místo vyhlašování předvolebních slibů z kategorie „modré z nebe“ srovnal sobě podřízenou organizaci Ředitelství silnic a dálnice ČR do latě, protože není schopná pořádně připravit podklady?

Ne, ani to neudělá. Zrušil výběrové řízení na generálního ředitele ŘSD, takže organizaci dále povede jím pověřená ředitelka a jen se vytvoří nový úřednický orgán. Provizorium bude trvat dál…

Pan ministr by dopravě nejlépe posloužil tím, kdyby odstoupil. Protože na to PROSTĚ nemá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama