PhDr. Martin Klika, MBA, DBA

  • SOCDEM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2014 20:14:45

O důvěře

O důvěře

Že by se blýskalo na lepší časy? Politici podle průzkumů zase získávají důvěru voličů...

   Docela mne potěšil průzkum veřejného mínění, podle kterého začínáme zase více důvěřovat politikům – posílila důvěra v prezidenta, vládu i sněmovnu. Dokonce i tradičně neoblíbený senát si polepšil.


   Co to znamená? Až na malou část lidí, kteří nedůvěřují vládě, ve které má „jejich“ strana klíčovou roli, oceňují občané povětšinou to, že politici méně slibují, a více pracují a z politiky se také vytrácejí žabomyší války, ve kterých vlastně nikdo neví, co se děje. Pozitivní na tom je přitom hlavně fakt, že občané přestávají chápat stát jako něco nepřátelského, co jim ubližuje, ale znovu se po letech cítí být jeho součástí.


  Ale na oslavy je ještě dost času – politika totiž začíná na radnici a když je špatný starosta, vždycky to bude s důvěrou v politiky slabší. A naopak – když je dobrý starosta, může být vláda složená z neumětelů, ale obec stejně vzkvétá. 


   Mysleme na to, až půjdeme za pár dnů volit!


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama